Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi introduceert nieuwe elektrische heftruck


Als vervanging van de 80V PAC modellen brengt Mitsubishi een geheel nieuw ontworpen elektrische heftruck op de markt: de Edia EX.

De vierwiel Edia EX – in de hefcategorie 2.5 t/m 3.5 ton – sluit naadloos aan op de bestaande Edia EM serie vanaf 1.3 t/m 2.0 ton. Edia staat voor Electric Diamond. Mitsubishi benadrukt enkele opvallende eigenschappen. Zoals de hoge restcapaciteit, die het mogelijk maakt ladingen veilig boven 7 meter hefhoogte te tillen. De dubbele elektrische aandrijfmotoren bieden volgens de leverancier hoge prestaties en de 100° achterasbesturing maakt het mogelijk in krappe ruimtes te manoeuvreren. Het zicht voor de bestuurder naar achteren is verbeterd door het strakke en schuin aflopende tegengewicht.

Verder beschikt de heftruck over IPX4 waterdichte en afgesloten natte schijfremmen, waarmee deze in principe overal kan worden ingezet, van hygiënisch, zero-emissie omgevingen tot buiten in de regen. De eerste heftrucks zullen in het vierde kwartaal van dit jaar door importeur Offringa Heftrucks worden uitgeleverd.

Vilo

Importeur Offringa zal deze nieuwe, compacte elektrische heftruck presenteren op de VILO (Verpakking Intern Transport & Logistiek) vakbeurs te Venray. De beurs wordt gehouden in de Evenementenhal en duurt van 18 t/m 20 november a.s. Op de Mitsubishi stand zal tevens lokale dealer LIMA vertegenwoordigd zijn.

Bekijk de video

Gevoelig

Het Sensitive Drive System past de reacties van de heftruck op de bediening van de chauffeur aan. Curve control regelt de bochtensnelheid afhankelijk van de mate waarop ingestuurd wordt. Ook de hydraulische functies reageren op de snelheid waarmee de vingertipbesturing beroerd wordt. Hierdoor lijkt het bijna alsof de machine aanvoelt wat de bestuurder gaat doen en hoeveel ondersteuning gewenst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven