Mens onmisbaar in magazijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Mens onmisbaar in magazijn


Magazijnen in ons land groeiden de afgelopen vijf jaar exponentieel. Hoewel ook de automatisering in deze magazijnen toenam, werd de groeiende logistieke operatie vooral opgevangen door mensen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam in opdracht van ondernemersvereniging evofenedex onder ruim honderd handels- en productiebedrijven.

evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, publiceert de resultaten van het magazijnonderzoek vandaag op evofenedex.nl. Het laatste vergelijkbare onderzoek vond plaats in 2012.

Mensenwerk

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen – van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt daar. Volgens evofenedex toont het onderzoek aan dat het werken in het magazijn mensenwerk is en vooralsnog blijft.

Magazijnen

Uit het magazijnonderzoek blijkt verder dat bedrijven in de chemische en farmaceutische industrie hun magazijnen het efficiëntst inrichten. In magazijnen van bouwbedrijven en autofabrikanten valt er nog veel winst te behalen. Uit het onderzoek bleek dat geen verschil is tussen productiemagazijnen, groothandels of retailers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven