Meer vervoeren met Linde doublestacker • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Meer vervoeren met Linde doublestacker


Doublestackers veroveren terrein in logistieke centra. Dit kan toegeschreven worden aan hun mogelijkheid om twee ladingen boven elkaar te vervoeren, waardoor het proces van verplaatsing van goederen enorm versneld wordt.

Met de nieuwe L12L en L14L doublestackers opereert MotracLinde in de voorhoede van dit deel van de warehouse-markt.
Bij het ontwerp van de nieuwe Linde L12L/L14L serie is speciale aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voor de bestuurder. Zo is de bestuurderspositie op de truck met vast platform opvallend. De bestuurder staat onder een hoek van 45 graden ten opzichte van het stuur, dat hij met één hand bedient. Hierdoor heeft hij een goed zicht tijdens zowel voor- als achteruit rijden, zonder dat hij hiervoor zijn lichaam hoeft te draaien, wat zorgt voor een groter comfort en een betere ergonomie. Ook de elektrische stuurbekrachtiging draagt hier aan bij. Bovendien zijn de trucks uitgerust met een hefhoogte-afhankelijke snelheidsbegrenzing.

Matrix-design
Alle drie nieuwe warehouse trucks borduren voort op het Matrix-design concept dat Linde in 2005 geïntroduceerd heeft. In dit concept bestaat iedere truck uit drie hoofdcomponenten. Het rijgedeelte, het lastgedeelte en het bedieningsgedeelte. De combinatiemogelijkheden die hierdoor ontstaan, leiden tot zeer applicatie specifieke trucks met alle bekende voordelen van schaalvergroting, zoals betrouwbaarheid, kwaliteit en korte levertijden.
Het eerste model, de L12L HP (High Performance) heeft een hefcapaciteit van 1.200 kg en is ontworpen voor het be- en uitladen van vrachtwagens die geschikt zijn voor doublestackers. Met vijf wielen biedt de L12L HP optimale tractie gecombineerd met een goede stabiliteit een essentiële eigenschap. Met een hefhoogte tot 1.574.mm kan de truck ook omvangrijke lasten heffen. De truck is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen, als ‘meelopende uitvoering, als uitvoering met opklapbaar sta-platform en als uitvoering met vast sta-platform.

Welkome aanvulling
Het tweede model is de L12L/L14L doublestacker met een hefcapaciteit van 1.200 of 1.400 kg. Deze stabiele vierwielige doublestacker is een zeer veelzijdige truck die zeer geschikt is voor zowel het laden en lossen als het in- en uitslaan van goederen. Bovendien heeft de L12L/L14L een maximale hefhoogte van 3.824.mm. Ook deze uitvoering is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen, als ‘meelopende uitvoering, als uitvoering met opklapbaar sta-platform en als uitvoering met vast sta-platform. De beide platformuitvoeringen met hefhoogten hoger dan 1.800 mm zijn uitgerust met een beschermtraliewerk.
Deze nieuwe generatie doublestackers is voor MotracLinde een welkome aanvulling op de bestaande Linde stapelaars. De keuzemogelijkheid in platforms, de hefcapaciteit van 1.200 of 1.400 kg en de hefhoogte tot 3.824 mm maakt het een goede assistent voor in het magazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven