Ga naar hoofdinhoud

Cargotec maakt meeneemheftruck zuiniger


Cargotec heeft zijn Hiab Moffett M4 Pro Future TM meeneemheftruck in verschillende opzichten verbeterd. Zo verbruikt de truck minder brandstof doordat de motorafstelling is geoptimaliseerd, hydraulische verliezen in het hydrostatisch rijsysteem zijn verlaagd en de heffuncties zijn verbeterd.

Een Kubota D1105 – 18 KW – dieselmotor vormt de basis voor de meeneemheftruck. De motor voldoet volledig aan de laatste emissienormen EPA Tier IV en EU richtlijn 97/68* 2004/26/EG. De warmteontwikkeling in het hydraulisch systeem is flink verlaagd en dat heeft geleid tot een lager brandstofverbruik. Leverancier Cargotec Netherlands beschikt over een rekenprogramma dat afhankelijk van de inzet een dieselbesparing met maximaal 32 procent en een CO2-reductie van 20 procent aantoont. Ook is een aanvraag voor plaatsing op de milieulijst MIA en VAMIL 2014 ingediend.

Prestaties

Naast brandstofbesparing zijn ook de prestaties verbeterd door onnodige hydraulische verliezen te beperken. De rijsnelheid is verhoogd en de hefsnelheid bij stationair toerental is met 40 procent verbeterd t.o.v. het standaard Hiab Moffett M4 model. Een speciale tussendemper in de uitlaat reduceert het geluid met 4 dBA gereduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven