Ga naar hoofdinhoud

Maximale grip met nieuwe Piab zuignappenlippen


Piab heeft zijn piGrip-programma uitgebreid met twee nieuwe schuimrubberen lippen die het hanteren van kwetsbare onderdelen met een onregelmatig of ruw oppervlak gemakkelijker maken. De zuignappenlippen zorgen voor een maximale grip bij tal van oneffen materialen, zodat ze probleemloos door de vacuümwerking kunnen worden opgetild en verplaatst.

Dit levert volgens Piab niet alleen een grotere bedrijfszekerheid op, maar er kan ook sneller worden gewerkt, wat een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren. Er zijn twee typen zuignappenonderdelen: een zwarte (FLI-S) en een oranje gekleurde (FLI-F). De eerste foamlip is voornamelijk bedoeld voor onregelmatige oppervlakken waar de conventionele zuignappenlippen onvoldoende afdichten. De tweede – die doordat deze siliconenvrij is een lange levensduur kent – is volgens de fabrikant bestemd voor het handelen van extra ruwe oppervlakken en producten met veel nerven of vezels, zoals grof hout, opgezwollen kunststof en keramische tegels. De eigenschappen van dit oranje zuignappenonderdeel zijn dusdanig dat er ook bij hoogteverschillen van enkele millimeters sprake is van een perfecte aansluiting, aldus Piab.
Het huidige pi-Grip programma omvat allerlei losse zuignaplippen, balgen, verbindingsdelen en fittingen, in diameters variërend van 25 mm tot 77 mm. Naast de gasdraad uitvoeringen behoren daartoe ook typen met metrische aansluitingen, met binnen- en buitendraad en zelfs met metrisch fijne draad. Bij gebruik van de willekeurig samengestelde vacuümzuignappen valt onder meer te denken aan diverse robotarmen bij verpakkingsmachines en apparatuur als etiketteermachines en dozenopzetters. De zuignappen kunnen niet alleen bij nieuwe, maar ook op reeds bestaande machines en systemen worden toegepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven