Ga naar hoofdinhoud

Linde vernieuwt E12-E20 EVO-serie


Linde Material Handling komt met een nieuwe generatie van de E12 tot E20 EVO-serie. De elektrische heftrucks met drie of vier wielen kunnen onder andere intensiever buiten worden ingezet. In totaal gaat het om 19 modellen met hefvermogens van 1,2 tot 2 ton.

De nieuwe serie valt op door de zwarte ‘haaienvin’ op het Linde-rode truckchassis, met daarop de letters EVO. De trucks hebben een compacte vooras met geïntegreerde vermogensmodules en voorwielaandrijving door twee motoren. Dankzij verschillende rijprogramma’s kunnen de instellingen worden aangepast voor hoge prestaties en laag energieverbruik. De trucks zijn voorzien van een verbeterd bedieningssysteem, dat zorgt voor een lager energieverbruik (tot 16%) en een lagere CO2-uitstoot in vergelijking tot de vorige reeks. Bovendien hebben de trucks door het geoptimaliseerde ontwerp meer kracht op hellingen en bij het verplaatsen van ladingen.

Bekijk de video

Batterij-ventilatie

De nieuwe reeks biedt optioneel actieve batterij-ventilatie. Dit vereenvoudigt het laden van de batterij, omdat de bestuurder de batterijkap, cabinedeur en de truckvensters niet hoeft te openen. Bestuurders kunnen aan de hand van de batterij ‘ontlaad indicator’ optimaal gebruikmaken van de energiereserves. Het energieverbruik wordt exact geregistreerd en het resterende batterijniveau is tot op de minuut te zien op de multifunctionele display.

Minder trillingen

De trucks zijn voorzien van een nieuwe generatie stoelen en armsteunen en een grotere opstap. De bekleding van de stoel zorgt voor een optimale drukverdeling in de zitting. De werkomgeving is geoptimaliseerd voor trillingen, wat samen met de onderhoudsvrije, geveerde vooras de trillingen nog verder vermindert.

Standaard aanwezig is de automatische parkeerrem als de truck stilstaat. Dat betekent dat de truck veilig is wanneer de bestuurder hem verlaat. Bovendien verhindert de rem dat de truck op hellingen per ongeluk achteruit rijdt. De parkeerrem wordt vrijgegeven op het moment dat het gaspedaal wordt ingetrapt.

Linde Material Handling voorziet in totaal 19 modellen in deze serie, van de E12 met een hefvermogen van 1,2 ton en 24 volt tot de E20 PHL met een hefvermogen van 2 ton en een batterij van 930 Ah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven