Ga naar hoofdinhoud

Linde toont nieuwe serie elektrotrucks


Tijdens een drukbezochte internationale persconferentie presenteerde Linde Material Handling zijn nieuwste serie elektrisch aangedreven vorkheftrucks, met acht verschillende hefcapaciteiten, variërend van 2,0 t/m 5,0 ton; de Linde E20-E50. Bij de ontwikkeling van de nieuwe elektrotruck werd hoog ingezet op een laag energieverbruik, gecombineerd met hoge productiviteit, optimaal comfort en een veilige inzet.
De nieuwe serie telt maar liefst 19 standaard modelvarianten. Langer, korter, hoger, lager; het standaard programma biedt voor elke individuele inzet een passend antwoord. Dankzij die ruime keuze blijft ook het energieverbruik optimaal. Er hoeft immers geen onnodig gewicht te worden verplaatst. Maar ook technische verbeteringen, bijvoorbeeld in de compacte aandrijfas, maken een laag energieverbruik mogelijk.

Sleutel tot de hoge prestaties is volgens de fabrikant de voorwielaandrijving, die gebruik maakt van twee wisselstroommotoren met respectievelijk 9 en 11,9 kW. Dankzij de motoren wisselt de truck snel van rijrichting en wordt in zeer korte tijd de maximumsnelheid van 20 km/h bereikt. Ook de actieve stuurondersteuning, gecombineerd met de combi-stuuras dragen bij aan de hoge prestaties, meldt Linde.
De combi-stuuras geeft de vierwieler een draaicirkel die vergelijkbaar is met die van een driewieler, waardoor ook in zeer compacte ruimtes makkelijk kan worden gemanoeuvreerd. De truck draait daarbij centrisch op de vooras.

Om de veiligheid en het comfort voor de bestuurder te optimaliseren is de aandrijfas geveerd opgehangen. Stoten worden opgevangen zoals we dat kennen van motoren. De nieuwe modellen zijn bovendien voorzien van een comfortabele, luchtgeveerde stoel. De lijn is verder uitgevoerd met het Linde Load Control systeem voor een nauwkeurige en veilige lasthandling.
Seriematig is de elektrolijn ook voorzien van tractiecontrole. Het systeem verdeelt de aandrijfkracht individueel over beide wielmotoren en garandeert daarmee trekkracht in elke situatie. Een automatisch in werking tredende handrem zorgt ervoor dat de truck ook op hellingen veilig blijft staan.
De Linde Driver Assistent biedt aanvullende veiligheids features. Het systeem reduceert automatisch de snelheid van de truck als de bestuurder een bocht te snel neemt.

Voor het wisselen van de batterij biedt Linde eveneens meerdere opties. Verticaal, of horizontaal, al dan niet met behulp van hydraulische hulp, voor elke wens is er een mogelijkheid.
De toestand van de batterij wordt overigens voortdurend bewaakt. Schadelijke diepontladingen worden zo tegengegaan. Op basis van de gemeten batterijdata kan tevens, tot op de minuut nauwkeurig, de resterende rijtijd worden getoond.

De nieuwe lijn wordt officieel geïntroduceerd tijdens de komende CeMAT, van 2 t/m 6 mei in Hannover. De zwaardere uitvoeringen, met hefcapaciteiten vanaf 3,5 t/m 5,0 ton, zijn echter pas beschikbaar vanaf komende herfst. In ons land wordt Linde vertegenwoordigd door MotracLinde in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven