Ga naar hoofdinhoud

Linde lanceert veiligheidsapp voor ATEX-voertuigen


Linde komt met de EX Monitoring App. De app moet de fleet inzet efficiënter maken.

De EX Monitoring App  informeert chauffeurs van explosieveilige industriële trucks over de status van veiligheidsrelevante parameters en ondersteunt servicemonteurs bij diagnose en reparaties.

Veilig en efficiënter

De app ondersteunt heftruckchauffeurs en wagenparkbeheerders om het voertuig zo veilig en storingsvrij mogelijk te besturen. Tegelijkertijd vereenvoudigt het onderhoud, diagnose en reparatie. “Dit maakt het gebruik van explosieveilige voertuigen in gevoelige gebieden nog productiever”, stelt Elke Karnarski, productmanager die verantwoordelijk is voor explosieveilige industriële trucks en oplossingen van Linde.

Controle voertuig

Veel gebieden van de chemische, farmaceutische, cosmetica-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, evenals logistiek, zijn kwetsbaar voor explosies omdat gevaarlijke materialen in dergelijke gebieden voorkomen. De nieuw app  biedt chauffeurs en wagenparkbeheerders in ATEX-zones 1/21 of 2/22 uitgebreide informatie over conditiebewaking. De app controleert het explosieveilige voertuig ter plaatse en laat per specifiek geval zien wat er moet gebeuren. Het verklaart de betekenis van de knippercode en identificeert de specifieke fout.

Waarschuwingen

Het geïntegreerde tweetraps verkeerslichtsysteem legt de volgende stappen eenvoudig uit: Een gele indicator geeft aan dat het voertuig moet worden afgekoeld en dat er een onderhoudsafspraak moet worden gemaakt. Als het lampje rood is, is het tijd om onmiddellijk te stoppen en een servicemonteur te bellen! Extra hulp wordt geboden door middel van de gedetailleerde diagnosefunctie die alle waarden van de bewaakte componenten en parameters aangeeft.

Actie en aanbevelingen

De app geeft ook de foutgeschiedenis weer en geeft specifieke aanbevelingen voor actie. Zo worden alle details met betrekking tot de slijtage van veiligheidskritische componenten en de resterende bedrijfsuren geregistreerd.

De EX Monitoring App van Linde MH is al beschikbaar voor vijf series en zal deel uitmaken van alle toekomstige explosieveilige industriële vrachtwagenmodellen van Linde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven