Ga naar hoofdinhoud

Linde EVO heftruck biedt beter energierendement


Vanaf 1 januari a.s. brengt MotracLinde nieuwe Linde diesel- en LPG-heftrucks op de markt. Deze nieuwe EVO trucks zijn volgens de leverancier milieuvriendelijker en zuiniger en voldoen volledig aan fase 3B van de Europese richtlijn, betreffende uitstoot voor voertuigen met een vermogen van 37 tot 56 kW (2004/26/EG).

Deze verbrandingsheftrucks zijn standaard voorzien van Curve Assist, snelheidsreductie in bochten, en het Linde Engine Protection System. Het woord ‘EVO’ in deze vernieuwde Linde series staat naast hypermoderne motortechnologie en een beter energierendement ook voor verbeterde ergonomie en veiligheid van de trucks. De Linde H25 tot H50 EVO-modellen hebben een hefvermogen van 2,5 tot 5 ton en zijn de milieuvriendelijkste dieseltrucks van Linde ooit, dankzij de dieselmotor met Common Rail en vier cilinders met 2000 cm³ inhoud en standaard een ingebouwde roetfilter. De dieseltrucks presteren gemiddeld 69% onder de wettelijke uitstootmaxima. De motor van 44 kW in de Linde H25 tot H35D EVO-modellen heeft een maximaal koppel van 200 Nm bij slechts 1.750 omw./min. De motor van 55 kW in de Linde H40-H50 EVO-modellen hebben bij hetzelfde toerental een maximaal koppel van 240 Nm bij slechts 1.750 omw./min. Het DPF-roetfilter wordt automatisch geregenereerd zonder extra stilstand en onafhankelijk van waar de truck zich bevindt.

Zuiniger

Alle nieuwe Linde H20 tot H50 EVO diesel- en LPG-trucks hebben voor de heffuncties nu een axiale plunjerpomp met variabele verplaatsing, die de gevraagde hoeveelheid olie pompt. De pomp heeft een grotere capaciteit; maximale opbrengst bij 1.600 toeren. Daardoor stoten de nieuwe trucks minder diesel roetdeeltjes uit en besparen ze tot 17% brandstof. Zelfs bij een hoog toerental. De trucks zijn ook merkbaar stiller. Er wordt ook minder hydrauliekolie ‘verspild’, doordat er minder circulatieverlies is. De elektrische ventilator in de Linde H20-H50 (serie 392 en 393) maakt de trucks nog energiezuiniger. Deze regelt de vereiste ventilatorsnelheid en past de temperatuur van de hydrauliekolie, het koelwater en de inlaatlucht individueel aan volgens de voorgeschreven waarden. De ventilator in combinatie met de hydraulische pomp zorgen ervoor dat de truck veel zuiniger is.

Veiligheid

De nieuwe modellen van Linde zijn de eerste verbrandingstrucks ter wereld die standaard worden geleverd met ‘Curve Assist’; snelheidsreductie in de bochten. Curve Assist verlaagt automatisch de snelheid van de truck in bochten en biedt zo extra bescherming voor de chauffeur. Het Linde Engine Protection System zit standaard ingebouwd en beschermt de motor tegen schade door te controleren of de belangrijkste parameters van de truck binnen bepaalde grenswaarden blijven. Als er een uitschieter is, wordt een foutbericht op het display weergegeven. Bij ernstige storing  schakelt de truck automatisch over naar kruipsnelheid. De volgende parameters worden gecontroleerd: motoroliepeil en -druk, koelwaterpeil en -temperatuur en hydrauliekolietemperatuur, onderdruk luchtfilter en waterniveau brandstoffilter.

Ergonomie

De nieuwe stoelen maken de werkomgeving van de chauffeur comfortabeler. Ze kunnen gemakkelijk op gewicht worden afgesteld, hebben een optimale drukverdeling in de zitting, betere trillingsdemping en bieden de keuze tussen mechanische vering of luchtvering. Als er specifieke vereisten zijn voor de werkomgeving, dan biedt “Super Comfort Active” optioneel ook een automatische gewichtafstelling en een actieve stoeltemperatuurregeling. Nog een ander voordeel is de herontworpen armsteun van Linde Load Control. De chauffeur kan de armsteun met de afstelling op één punt eenvoudig aan zijn grootte aanpassen. De armsteun heeft ook een praktische opbergruimte voor portefeuilles, sleutels of mobiele telefoons. Er zijn nog twee aanvullingen die het werk van de chauffeur vereenvoudigen: een handgreep op de A-stijl voor meer veiligheid bij het in- en uitstappen en een optioneel klembord met LED-verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven