Ga naar hoofdinhoud

Linde breidt reachtruckrange uit


Linde Material Handling heeft 4 nieuwe reachtrucks toegevoegd aan zijn leveringsprogramma. De modellen R10B tot R16B met een capaciteit van 1,0 tot 1,6 ton vullen de huidige reeks reachtrucks aan als instapmodellen.

Deze nieuwe modellen zijn ontworpen voor lichte tot middelzware toepassingen, met een basisuitrusting die chauffeurs toch in staat stelt comfortabel te werken. De belangrijkste eigenschappen van de serie Linde R14 – R20 Performance, die vorig jaar op de markt werd gebracht, zijn ook te vinden in deze B-reeks. Deze eigenschappen omvatten het losgekoppelde werkstation, de in lengterichting verstelbare besturingsconsole, het stuursysteem (waarmee de stuurweerstand en het aantal keer draaien aan het stuur ingesteld kunnen worden), de in de hoogte verstelbare stoel, de lastwielremmen, de instelbare demping van de hefmast bij het in en uit reachen en de eindpositiedemping voor de hefaanslag. De uitrusting van deze reeks omvat ook veiligheidsfuncties zoals ‘Linde Curve Assist’, waarbij de rijsnelheid proportioneel wordt aangepast in bochten met volledig onafhankelijke remsystemen én weergave van de hefhoogte boven de vrije hefhoogte.

Prestaties en opties

Deze reachtrucks kunnen – met de onderhoudsvrije en krachtige wisselstroom aandrijfmotoren van 6,5 kW – accelereren tot 11 km/u, mét en zonder lading. Naast een driedelige mast kan de torsiestijve neigende mast ook als tweedelige mast worden geleverd. Beide versies bieden de bestuurder een ruim zicht door de smalle mastprofielen, met hefhoogten tot 7.700 millimeter. De bestuurdersstoel is mechanisch gedempt met schokabsorptie op oneffen oppervlakken. Voor de reachtrucks zijn 48 Volt batterijen van 360 tot en met 620 Ah beschikbaar. Speciale opties zijn onder meer een geïntegreerde side-shift, het panoramadak van gewapend glas en de BlueSpot- eenheid voor optische waarschuwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven