Ga naar hoofdinhoud

Li-Ion accu omsnoerapparaten voor kunststofband


Fromm introduceert met de P318, P326 en de P327 drie nieuwe accu omsnoerapparaten voor polyester (PET) en Polypropyleen (PP) kunststofband. De nieuwe modellen vallen met name op door hun grote gebruiksgemak, Li-Ion accutechniek, hoge spankracht en het robuuste ontwerp.

Vergeleken met hun voorgangers zijn zij krachtiger en is het ontwerp verder ontwikkeld op gebruiksgemak en duurzaamheid. Zo biedt de verbeterde handgreep goed houvast in alle standen en stelt de bediening een ieder in staat het apparaat met één hand te bedienen. Zoals bij alle Fromm-apparaten is ook hier de inleg van het band eenvoudig en kunnen beide bandeinden gelijktijdig worden ingevoerd.

Optimale rek
Met deze nieuwe apparaten kunnen bandbreedtes van 10 tot 19 millimeter probleemloos worden verwerkt. Evenals banddiktes van 0,4 tot 1,35 millimeter. De spankracht van deze apparaten (400 – 3.500N) stelt ze in staat de optimale rek uit het band te halen en zo ook bij schokbelasting of krimpende pakketten (hout), de spanning er altijd op te houden.

De P318, P326 en P327 maken het omsnoeren met kunststofband vrijwel overal mogelijk. Dankzij de accuvoeding kunnen de omsnoerapparaten geheel onafhankelijk van externe voeding worden ingezet. Alle huidige Fromm accu apparaten maken gebruik van de nieuwste accu technologie Lithium-Ion. Met hun krachtige 18 Volt / 3,0 Ah Li-Ion accu’s kunnen nu twee keer zoveel omsnoeringen worden gemaakt als met de oudere 14 Volt NiCad accu’s. Daarnaast hebben zij een buitengewoon korte oplaadtijd en kan de oplaadstatus te allen tijde worden gecontroleerd. Een rubberen hoes en ruimte tussen de basisplaat en onderkant van de accu voorkomen schok en slag schade aan de accu.

Constant resultaat
Horizontaal of verticaal omsnoeren is dankzij het lage gewicht en ontwerp in elke positie eenvoudig uit te voeren. Afhankelijk van de gekozen bandkwaliteit is de gemiddelde sluitwaarde van de zegelloze sluiting 75 tot 90 procent. De lastijd en de spankracht kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld en daarna geblokkeerd. Hierdoor kan een constant resultaat worden verkregen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven