Kruizinga.nl introduceert CE gecertificeerde, hijsbare stapelbak • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kruizinga.nl introduceert CE gecertificeerde, hijsbare stapelbak


Kruizinga.nl, leverancier van opslag- en transportmiddelen, laat in eigen beheer en naar eigen ontwerp stapelbakken produceren die vanaf nu voorzien kunnen worden van CE-certificering om te hijsen.

“We merkten we dat er veel vraag was naar gecertificeerde hijsbare bakken. We kwamen erachter dat er op het gebied van hijsmateriaal qua certifering nog veel onduidelijk was’’, aldus Managing Director Boris Vildósola Bustos. “Samen met de firma’s Mennens en Aboma hebben we onderzocht of het mogelijk was onze type 10-2 bak te certificeren.”

Multifunctioneel inzetbaar

De basis wordt gevormd door een stapelbak van Kruizinga.nl die in het verleden is geproduceerd om flexibel inzetbaar te zijn. Deze bak is voorzien van vier opstaande hoeken met hijsogen en beschikt over vier stevige poten. De bak is hierdoor eenvoudig met een heftruck, een (elektrische) palletwagen, en ook middels een kraan, op te pakken, te verplaatsen en te stapelen.

Verder is de bak in verschillende afmetingen en in twee soorten afwerkingen – gelakt of verzinkt – leverbaar. Naast de grijs/verzinkte basisuitvoering is de bak in vrijwel elke gewenste bedrijfskleur verkrijgbaar. Het maximale laadvermogen bedraagt 2.000 kg, de maximale hijslast bedraagt ook 2.000 kg en de maximale stapellast is 10.000 kg. Deze stapelbak, die al enige tijd deel uitmaakt van het assortiment van Kruizinga.nl, kwam met vlag en wimpel door de test voor CE-certificering.

🎙 De logistiek geeft geld uit aan ontsmettingsmiddelen, mondkapjes, thermometers en handschoenen. Maar hoeveel dat precies kost, dat hebben de warehousemanagers lang niet altijd door. Boris Vildósola Bustos van Kruizinga.nl legt uit in de WT Podcast!

Het traject en de certificering

In de bouw, de grond-, weg- en waterbouw en de transportsector wordt veel gebruik gemaakt van hijsbakken. ‘’Naar aanleiding van diverse klantvragen naar hijsbare stapelbakken, kwamen wij erachter dat er veel grijze gebieden zijn omtrent het onderwerp certificering’’, zegt Tim Snelders, Sourcing Director bij Kruizinga.nl.

“Om hier duidelijkheid in te krijgen zijn wij twee jaar geleden, in samenwerking met Aboma, een onderzoek gestart”. Voor dit onderzoek werd gekozen voor de meest verkochte stapelbak, type 10-2. Aboma heeft de bak uitvoerig geanalyseerd en getest. In samenwerking met de bedrijven Mennens en Schouten Testgewichten zijn proeven uitgevoerd om trekkracht, hijslast, vervorming en stabiliteit bij stapelen te testen.

Mennens heeft de proeven uitgevoerd ten aanzien van de mechanische sterkte bij hijsen en Schouten Testgewichten heeft de sterkte en stabiliteit beproefd bij gebruik als stapelbak. Naast deze tests is de bak door Aboma, vanuit een engineering oogpunt, uitvoerig geanalyseerd aan de hand van ‘de eindige elementen methode’ en is er advies uitgebracht om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Trots

Uit de resultaten bleek dat stapelbak type 10-2 voldoet aan alle geldende criteria en er geen aanpassingen noodzakelijk waren.

“We zijn er trots op dat de stapelbak type 10-2 van Kruizinga.nl een EG-verklaring heeft. Met de afgegeven EG-verklaring van overeenstemming, beter bekend als CE-verklaring, kan Kruizinga.nl nu gefundeerd aantonen dat de type 10-2 bakken voldoen aan alle geldende essentiële gezondheids- en veiligheidseisen zoals genoemd in de EG-richtlijnen. Dit is inclusief de geharmoniseerde EU-normen, technische normen en specificaties. Dit betekent dat de hijs- en stapelbak voldoet aan alle toepasselijke bepalingen van de Europese Richtlijn 2006/42/EG (machinerichtlijn) en de daarop van toepassing zijnde normen. Kruizinga.nl onderscheidt zich met deze certificering van andere aanbieders in de markt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven