Konecranes verbetert CXT Neo kraan • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Konecranes verbetert CXT Neo kraan

CXT Neo kraan van Konecranes

De CXT Neo bovenloopkraan van Konecranes biedt een combinatie van vier nieuwe voorzieningen ter verbetering van veiligheid, ergonomie, efficiëntie en daarmee een grotere productiviteit.

De CXT Neo kraan kan onder andere worden ingezet in bedrijfshallen en productiefaciliteiten als werkplaats-, onderhouds-, of beladingskraan. De werklast loopt op tot maximaal 12.5 ton en 25 ton met twee takels. Standaard wordt deze kraan door Konecranes geleverd met de Truconnect Remote Service, de ASR-hijsinverter, een nieuwe draadloze mini-joystick afstandsbediening en een beschermende energieketting.

Truconnect
De Truconnect Remote Service biedt een overzicht van het kraangebruik en de gebruiksgegevens. De gegevens worden gebruikt voor onderhoud, schatting van de resterende levensduur van de kraancomponenten. Bovendien kunnen de patronen van het kraangebruik aanduiden waar training van de operator de veiligheid en productiviteit zou kunnen verbeteren.

ASR-hijsinverter
De ASR-hijsinverter past de hijssnelheid automatisch aan bij de optredende belasting van de kabel. Hoe minder de belasting, hoe hoger de hijssnelheid. Hiermee verbetert ASR het gebruiksgemak, de productiviteit en levensduur van het kraansysteem bij een lager energieverbruik.

Mini-joystick
De draadloze mini-joystick afstandsbediening biedt ergonomische voordelen: het apparaat kan eenvoudig en intuïtief met één hand worden bediend worden, het reageert zonder vertraging en vereenvoudigt de snelheidsregeling. De joystick biedt de gebruiker precisie bij het verplaatsen van zware lasten vanaf een optimale locatie op veilige afstand.

Energieketting
Alle kabels die de bediening verbinden met de loopkat zijn geïntegreerd in een kunststof energieketting. Deze beschermt de andere machines in de ruimte en beschermt ook de voedings- en bedieningskabels van de kraan tegen beschadiging van buitenaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven