Ga naar hoofdinhoud

Kardex presenteert nieuwe energiezuinige Megamat RS


Kardex heeft de geautomatiseerde, verticale opslagcarrousel Megamat RS vernieuwd. De carrousel onderscheidt zich door een verbeterde structuur en minder gebruik van materiaal, waardoor ook het gewicht van de carrousel is afgenomen.
Dankzij het gebruik van speciaal gebouwde elektrische motoren en zuiver afgestelde frequentieomvormers is de nieuwe Megamat RS bovendien heel zuinig met energie. Ten opzichte van zijn voorganger is het energieverbruik met 40% gereduceerd. Ook de onderhoudskosten zijn volgens Kardex waarneembaar lager. De automatische kettingspanner draagt bij aan een langere levensduur van de lastketting.

De modulaire opbouw maakt het mogelijk om alle nieuwe systemen te allen tijde aan te passen en indien gewenst te koppelen aan bestaande netwerken.
De veiligheid voor zowel de medewerkers als voor de opgeslagen goederen wordt gewaarborgd door vier veiligheidssystemen. De nieuw ontwikkelde noodstop garandeert bijvoorbeeld dat de medewerker die het systeem bediend altijd toegang heef tot de opgeslagen artikelen, zelfs bij een stroomstoring. Naast het mechanische antidiefstal systeem is het mogelijk het hele systeem of delen ervan te beveiligen door het verstrekken van persoonlijke wachtwoorden of het gebruik van RFID-chips voor persoonsidentificatie.

Het is compacte en ruimte-efficiënte systeem kan als zelfstandige installatie gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om tot een hoogte van tien meter verschillende verdiepingen met verschillende geïntegreerde toegangsopeningen met elkaar te verbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven