Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich toont 3 nieuwe reachtrucks op CeMAT


Heftruckfabrikant Jungheinrich pakt tijdens de aankomende vakbeurs CeMAT uit met drie gloednieuwe reachtrucks in de 1,0/1,2 tons, 2,0 tons en 2,5 tons categorie. De nieuwe trucks hebben een lager energieverbruik en een nóg hogere productiviteit.

Jungheinrich startte de vernieuwing van haar reachtrucks in 2011 met de introductie van de ETV/ETM 2-serie. Deze heeft capaciteiten van 1,4 en 1,6 ton. Vorig jaar volgde een 1,8 tonner; de ETV 318. Tijdens CeMAT 2014 onthult Jungheinrich zowel de ETV 320 en de ETV/ETM 325, als de ETV 110/112. De nieuwe 3-serie wordt geproduceerd in de Jungheinrich fabriek in Norderstedt (nabij Hamburg). Ze reikt tot hefhoogtes van 13 meter en heeft bij die hoogte een restdraagvermogen van 1 ton. Naast de vertrouwde veiligheidsopties uit de reachtruck 2-serie, wordt de Jungheinrich ETV 3-serie voor het in- en uitslaan op grote hoogte uitgerust met een panorama-dakraam zonder spijlen.

Zuiniger en productiever

Belangrijkste kenmerk van de nu complete ETV 3-serie is het aanzienlijk lagere energieverbruik, gekoppeld aan een hogere productiviteit. Uit eigen metingen blijkt dat de nieuwe generatie maar liefst 10% zuiniger is en tóch een 10% hogere omslag haalt.

Compact

Naast de ‘grote jongens’, introduceert het Duitse concern tijdens CeMAT ook de ETV 1-serie. De ETV 110/112 is slechts 1.120 mm breed – is desondanks stabiel – en heft lasten tot 1,2 ton. De wielarmen van de ETV 1-serie zijn zeer smal vormgegeven. Een europallet past daardoor precies tussen de wielarmen, ondanks de geringe totale breedte van de truck. Dat spaart veel plaats en is dus geschikt voor blokstapeling of inrijstellingen. Ook deze nieuwe reachtruck heeft een lager energieverbruik, terwijl de productiviteit gelijk is gebleven. De meeste veiligheidsopties van de reachtruck 2- en 3-series worden ook op de ETV 1-serie leverbaar. Deze compacte reachtruck wordt vanaf komende zomer leverbaar. Daarmee zijn alle gewone reachtrucks door Jungheinrich nu in het nieuw gestoken.

CeMAT

Vakbeurs CeMAT vindt plaats van 19 tot en met 23 mei in de Hannover Messe. De stand van Jungheinrich is onder het houten expodak op het buitenterrein. Standnummer P33/P34.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven