Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich introduceert nieuwe heftruck met lithium-ion


Jungheinrich gelooft heilig in de lithiumbatterij als de energiedrager van de toekomst. De Duitse producent van hef- en magazijntrucks introduceert nu een heftruck met een volledig nieuw ontwerp rondom de lithiumbatterij, de zogeheten stapelaar ERC 216zi.

Wat deze heftruck van andere modellen onderscheidt, is onder meer dat-ie dus niet verkrijgbaar is met loodbatterijen en bovendien minimaal zeventien centimeter korter is. Daardoor is de ERC 216zi wendbaarder in smalle gangpaden. Een ander voordeel van de lithium-ion-accu’s is dat wisselen van of onderhoud aan de batterij niet meer nodig is.

De ERC 216zi bevat bovendien een aantal hulpsystemen waardoor de stapelaar efficiënter en veiliger kan functioneren. Je moet daarbij denken aan:

  • PositionControl. Hiermee kunnen gebruikers voor vier verschillende opslaggebieden drie hefhoogtes voorprogrammeren.
  • OperationControl. Dit is een systeem dat op basis van de hefhoogte en het gewicht op de vorken controleert of de machine conform het laaddiagram wordt ingezet.
  • AddedView-systeem. De heftruck is voorzien van vier camera’s die zicht bieden op de voor- en achterkant en de dode hoeken in de gaten houden. De bestuurder krijgt op zijn display een 360-gradenbeeld rondom zijn truck te zien.
  • ZoneControl. Met dit systeem kunnen gebruikers gevaren in een warehouse sneller herkennen. Zo kan er een ‘radio-anker’ op de muur in de buurt van een gevaarlijk punt worden gemonteerd. Komt een heftruck te dichtbij, dan kan er bijvoorbeeld een waarschuwing op het display worden weergegeven waarin de gebruiker wordt gevraagd om snelheid te minderen.

Het volledige artikel is te lezen in de nieuwste editie van Warehouse Totaal. Daarin wordt ook aandacht besteed aan onder meer een nieuw hoogbouwmagazijn voor Haribo en het nieuwe dc van Asko. Hiernaast valt het aangrijpende verhaal te lezen van Lars van Rode, die zijn been verloor bij een heftruckongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven