Ga naar hoofdinhoud

Innovatieve opbouw maakt speciaal transport overbodig


Kennis Transport heeft een innovatieve opbouw ontwikkeld waarmee speciale machines zoals intern transportmiddelen kunnen worden vervoerd in vrachtwagens met een conventionele laadvloer. Speciaal transport is hiermee overbodig. Bovendien kan het vervoer worden gecombineerd met normale groupagezendingen.

Door een ingenieus systeem met een beweegbaar deel van de laadvloer kunnen machines via een kleine hellingshoek in normale vrachtwagens met zeilopbouw worden gereden. De chauffeur kan door middel van draadloze bediening het laatste deel van de bodemvloer laten zakken waarna aan de achterkant van de vrachtwagen een hydraulisch deel naar buiten schuift.
Het concept, waardoor vrachtwagens multifunctioneel inzetbaar worden, is geschikt voor zowel trekker-oplegger als motorwagen-aanhanger combinaties. In het laatste geval wordt dit gecombineerd met een doorlaadsysteem, zodat de combinatie niet hoeft worden afgekoppeld. De auto’s hebben een lage laadvloer en maken optimaal gebruik van de beschikbare laadruimte. De vrachtauto’s blijven geschikt voor alle vormen van groupagevervoer zonder beperkingen ten opzichte van de conventionele voertuigen.
Kennis Transport heeft het systeem bedacht voor een grote producent van hoogwerkers en andere speciale, rijdbare machines, die de voertuigen efficiënter, duurzamer en tegen minder kosten wilde vervoeren. Omdat dit soort machines laag op de wielen staan en daardoor een beperkte bewegingsvrijheid hebben, werd er tot dusver voor gekozen om deze met speciale transportmiddelen (diepladers) te vervoeren. In tegenstelling tot deze speciale transportmiddelen nemen de vrachtwagens met opbouw weer retourvracht mee. De bundeling van ladingstromen levert een aanzienlijke daling op van voertuigkilometers. Bovendien zorgt een daling van het aantal voertuigkilometers voor minder CO2-uitstoot en andere milieubelastende stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven