Ga naar hoofdinhoud

Hyster breidt elektroserie uit


Na de introductie van de JXN- en de JXNT-series, begin vorig jaar, presenteert Hyster nu de zwaardere trucks uit deze serie elektrische vorkheftrucks. De nieuwkomers hebben hefcapaciteiten variërend van 2,2 tot en met 3,5 ton.
Voor de ontwikkeling van de zwaardere trucks diende de JXN- en de JXNT-series, met hefcapaciteiten van 1,5 tot 2,0 ton, als basis. Net als de kleinere familieleden bieden ook de 2,2- tot 3,5-tons trucks krachtige prestaties, met rijsnelheden tot 21 km/uur. Het energieverbruik blijft daarbij volgens leverancier Barloworld aanzienlijk lager dan het gemiddelde in de industrie.

Kenmerkend is ook de Hyster Zero Turn Radius Steer Axle. Deze geeft de vierwielheftruck de mogelijkheid binnen zijn eigen cirkel te draaien, waardoor de JXN als enige in zijn klasse in een gangpad van minder dan 3,6 meter breed kan werken.
Verder beschikken de trucks onder meer over volledig geveerde stoelen met dubbele armsteun, bediening via TouchPoint minihendels, uitstekend zicht door de mast en een hooggeplaatst informatiedisplay. Dankzij het zijdelings batterijwisselsysteem zijn de batterijen gemakkelijk en veilig te wisselen. De ‘natte remmen’ dragen bij aan een verlenging van het service-interval naar 1.000 uur. De nieuwe Hyster J2.2-3.5XN modellen zijn vanaf april leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven