Ga naar hoofdinhoud

Hubtex presenteert DQ-serie


Hubtex heeft op de Bauma 2010 in München de nieuwe DQ-serie gepresenteerd. Het is een nieuwe serie compacte, robuuste vierweg zijladers voor binnen- en buiteninzet met een capaciteit van 3 tot 15 ton hefvermogen, voorzien van een diesel- of gasmotor.

De belangrijkste kenmerken van deze serie zijn: High Speed Steering, een nieuwe door Hubtex ontwikkelde hydraulische besturing. Het systeem zorgt voor een zeer snelle verstelling van de wielen, waardoor de truck een groter bereik en een langere inzetduur heeft. De wendbaarheid is vergroot, doordat de wieluitslag 20 graden meer is dan tot nu toe gebruikelijk bij dit soort trucks. Hierdoor manoeuvreert de machine zeer snel.

De serie is voorzien van een robuuste standaardcabine, ontwikkeld naar de laatste ergonomische voorschriften en wensen van klanten. Als optie is een nog ruimere comfortcabine leverbaar. De toegankelijkheid naar de componenten is optimaal, door twee servicedeuren, waardoor de hele serie buitengewoon servicevriendelijk is.

De serie is voorzien van een aantal features, zoals: Vorkenbord neiging, voorkomt schade aan last en stellingen; Proportionele ventieltechniek, waardoor de mastfuncties zeer precies doseerbaar zijn, dit zorgt voor traploze en schokvrije bewegingen; Bediening door middel van een stevig spaakstuur en handels, zodat ook met werkhandschoenen aan de truck kan worden bediend. Ergonomische handels voor soepele mastbewegingen; Optioneel is een joystick leverbaar, waarbij alle functies in één handel zijn gegroepeerd; Ruime doorzicht masten, met de hoogste restcapaciteit in de markt; Inch-pedaal, waardoor snel heffen en langzaam rijden of omgekeerd, mogelijk is; Hydrostatische aandrijving met traploze snelheidsregeling op alle wielen, waardoor de truck ook op slechte en onstabiele bodem worden kan ingezet, door een inschakelbare differentieel sper.

Alle typen van de DQ-serie zijn leverbaar in elke gewenste uitvoering, van 3 tot 15 ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven