Hoge fysieke belasting in groothandel • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hoge fysieke belasting in groothandel


Meer dan de helft van de werknemers in de groothandel doet fysiek belastend werk. De groothandel staat daarmee in de top 3 van sectoren waar de lichamelijke belasting het hoogst is.

Preventie

Dozen stapelen, goederen tillen, laden en lossen: er wordt hard gewerkt in de magazijnen, en niet zonder risico. 52 procent van de werknemers in de groothandel doet fysiek belastend werk. De kosten van verzuim door fysieke overbelasting zijn fors, reden waarom veel bedrijven aandacht besteden aan preventie. In dat kader organiseert evofenedex op 15 september, samen met MVO Nederland en het Nederlands Verbond voor Groothandel, een gratis bedrijfsbezoek Gezond en Veilig Werken bij Moonen Packaging DC te Weert.

Veilig magazijn

Moonen Packaging is evofenedex-lid en een actief deelnemer aan de Code Gezond en Veilig Magazijn. Hoe betrekken zij hun medewerkers hierbij? Hoe houden ze hun medewerkers gezond, fit en gemotiveerd? En hoe zijn de ‘lessons learned’ van Moonen toe te passen in het eigen bedrijf? Het bezoek aan Moonen duurt van 9.00 tot 13.00 uur. Meer informatie inwinnen of opgeven voor deelname kan bij Danielle Gevers Deynoot van evofenedex via 06-21826203 of d.gevers@evofenedex.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven