Ga naar hoofdinhoud

GNB optimaliseert loodzuur batterij


Voor het eerst presenteerde GNB Industrial Power (voorheen Exide) zich onder de nieuwe naam op de CeMAT. Hoewel de leverancier ook bezig is met nieuwe energieconcepten, zoals Li-ion, blijft GNB ook loodzuur batterijen verder optimaliseren. In Hannover presenteerde GNB exclusief de Tensor, een loodzuur batterij met verbeterde prestaties en een langere levensduur. De batterij komt daarmee tegemoet aan de strenger wordende eisen voor omslagprestaties en energie efficiëntie.
De Tensor biedt 840 Ah in dezelfde dimensies als een 775 Ah batterij; een toename van 8%. Dankzij onder andere de hogere capaciteit, een hogere spanning en een efficiëntere regeneratie stijgt de inzetduur. Vergeleken met een standaard loodzuur batterij kan er 17% langer worden gereden. Daarnaast is de Tensor beter geschikt voor snelladingen en neemt ook de levensduur van de batterij toe (+14%), onder meer doordat er 33% minder warmte wordt ontwikkeld. De energie efficiëntie plust met 7%; per lading wordt 7% energie bespaard. Dat wil zeggen dat er óf minder energie wordt verbruikt, óf dat er langer met een batterijlading kan worden gewerkt.
De op de beurs getoonde batterij is ‘uitontwikkeld’. Komende herfst start GNB veldtesten met de nulserie van de Tensor, die naar verwachting vanaf 2012 leverbaar is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven