Ga naar hoofdinhoud

Gebruikte trucks prima alternatief voor Sorgente

De beide Still FM-X 14 reachtrucks zijn volledig identiek en zijn daarom probleemloos door de medewerkers te bedienen

Met de inrichting van een nieuw magazijn overwoog Sorgente uit Houten de keus voor gebruikt materieel. Van Hooff heftrucks leverde twee reachtrucks, een stapelaar en een veegmachine die alle tot grote tevredenheid dagelijks worden gebruikt. Zekerheid de technische staat van zowel de trucks als de batterij geeft voor Sorgente de doorslag.

Eten is een van de normaalste zaken in ons leven, maar voor sommige mensen is dit niet zo vanzelfsprekend als voor de meeste anderen. Stel dat je speciale voedingsmiddelen nodig hebt voor een bijzonder dieet of om aan te sterken na een operatie? Of dat er alleen voeding mogelijk is als dit via een sonde wordt toegediend?

In deze bijzondere situaties is Sorgente uit Houten helemaal thuis. Om aan de groeiende vraag naar deze medische voeding te kunnen blijven voldoen, betrok het bedrijf onlangs een gloednieuw pand en magazijn in Houten.

Slimmere logistiek

“Wij verzamelen hier gemiddeld 900 orders per dag en kennen soms pieken tot wel 1.200 orders”, vertelt Hoofd Magazijn Karsten Blomvik van Sorgente. “Dat is in de nieuwe situatie veel beter mogelijk dan voorheen het geval was. We hebben niet alleen meer ruimte, we gaan hier ook slimmer om met onze logistiek. Zo kunnen we altijd direct reageren op de aanvragen uit de markt, die moeten gewoon altijd de volgende dag bij de klant zijn.”

In het magazijn van circa 1.400 m2 wordt de meeste ruimte ingenomen door nieuwe pallet- en legbordstellingen. Sorgente beschikte in haar oude magazijn over een Jungheinrich ETV 110 reachtruck, maar die kwam met zijn 4.800 mm maximale hefhoogte niet tot het hoogste liggerniveau van 6.500 mm in het nieuwe magazijn.

“Een andere mast monteren zou geen oplossing zijn”, herinnert Blomvik zich goed. “Het restdraagvermogen zou door de zwaardere mast te ver dalen om onze zwaardere pallets te kunnen verplaatsen. We zijn ons daarom gaan oriënteren op andere trucks.”

Karsten Blomvik (r) en Gertjan van Beek: “Gebruikte trucks zijn niet ‘eng’, maar juist een prachtig alternatief voor nieuw”
Karsten Blomvik (r) en Gertjan van Beek: “Gebruikte trucks zijn niet ‘eng’, maar juist een prachtig alternatief voor nieuw”

Volledig identiek

Karsten Blomvik had vanuit een vorige betrekking al contact met Gertjan van Beek van Van Hooff Heftrucks. De aanpak van deze leverancier sprak hem bijzonder aan vanwege de korte lijnen en de duidelijke manier van zakendoen. “Wij kunnen via Van Hooff zowel onze trucks als de bijbehorende batterijen laten servicen en keuren”, legt hij uit. “Zo heb je één aanspreekpunt en is alles makkelijker af te handelen.”

Gaandeweg de oriëntatie kwam ook de keuze voor gebruikte reachtrucks aan de orde. Dit werd extra aantrekkelijk omdat uit het rekenvoorbeeld bleek dat ze voor de prijs van één nieuwe truck ook drie gebruikte trucks konden aanschaffen. Sorgente zag die optie wel zitten, maar dan moesten er twee volledig identieke trucks worden geleverd zodat er geen problemen kunnen ontstaan als gevolg van verschillende bedienconcepten.

“Dat was voor ons geen probleem”, stelt Gertjan van Beek. “Als Still-dealer hebben we een grote huurvloot in de markt en daarin waren de juiste trucks aanwezig. Twee stuks Still FM-14, jong, gebruikt en volledig identiek. De trucks zijn uit 2003 en hadden 4.300 en 4.700 uur op de teller. Zelfs de serienummers zijn opeenvolgend.”

Inzetzekerheid gegarandeerd

Volgend punt van zorg was voor Sorgente de zekerheid over de inzetkwaliteit. Ook dit bleek eigenlijk totaal geen probleem. Van Hooff knapt de trucks zowel optisch als technisch volledig op. Gertjan van Beek: “Indien er koolborstels aanwezig zijn, worden ze vervangen. Lastarmwielen en het aandrijfwiel worden altijd vernieuwd. Daarbij werden jonge batterijen geplaatst van 2008. We testen de batterijen en geven de klant hiervan een keuringsrapport. We leveren minimaal een batterij die 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit kan bereiken. Bovendien leveren we de truck met drie maanden garantie op de truck zelf en 6 maanden op de batterij.”

Voordat Sorgente de deal rondmaakte, konden ze eerst geruime tijd een demotruck uitproberen. Dat bleek zo succesvol dat de keuze snel was gemaakt. Bij de verhuizing was echter de tweede reachtruck nog niet klaar. “We hebben daarom ter overbrugging een gloednieuwe machine gekregen. Deze heeft twee maanden hier gelopen”, aldus Karsten Blomvik.

De Jungheinrich stapelaar die Sorgente inzet is van bouwjaar 2000 en werd geleverd met een nieuwe batterij
De Jungheinrich stapelaar die Sorgente inzet is van bouwjaar 2000 en werd geleverd met een nieuwe batterij

Aanrader

Inmiddels verzorgen de twee Still FM-14 met 7.500 mm mast geheel naar tevredenheid hun werk in het Houtense magazijn. De trucks beschikken over volledige verlichting, joystick, side shift en zijn onderling probleemloos uitwisselbaar.

Ter aanvulling van de intern transportvloot zijn er ook een gebruikte Jungheinrich stapelaar en een RCM veegmachine aangeschaft. Karsten Blomvik: “Ook de stapelaar hadden we twee maanden op proef. Wat een geweldige truck is dat zeg! Erg handig als verrijdbare werktafel en om net even een palletje op het eerste niveau weg te zetten. Ik kan iedereen aanraden om ook gebruikt materieel te overwegen. Het is niet eng als je een leverancier hebt die zo te werk gaat. Bovendien, als je de truck niet continu, maar een paar uurtjes per dag gebruikt, dan is een goede gebruikte truck echt een stuk economischer en toch net zo betrouwbaar. Ik reken op een inzet van tenminste 5 tot 6 jaar.”

Gertjan van Beek: “Belangrijk is dat er een vertrouwensbasis is voor een samenwerking. Daarbij gaat het ons altijd om de tevredenheid van de klant en de manier waarop we dat in samenspraak zo goed mogelijk kunnen realiseren. Ons motto is niet voor niets: samen denken, samen doen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven