Ga naar hoofdinhoud

Fiora komt met vierweg reachtruck


Met de introductie van de multi directional vierweg AC-reachtruck, type FR 25, betreedt Fiora een nieuwe markt. De fabrikant, al meer dan 30 jaar bekend van de zijladers, heeft de nieuwkomer ruim vier jaar uitgebreid getest. Midden vorig jaar werd de FR 25, in opdracht van OM, al op de Italiaanse markt gelanceerd. Nu is de truck ook leverbaar in Nederland, waar Itolang het importeurschap van het merk heeft.

Standaard draaien de drie wielen van de truck in verschillende richtingen, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld diagonaal of ovaal te rijden. Op een groot kleurenscherm ziet de bestuurder wat de exacte positie is van de wielen tijdens rijden en tijdens het automatisch omzetten van de drie gestuurde wielen.

Ook standaard is de integrale sideshift, die optioneel kan worden uitgebreid met hydraulische vorkverstelling. De Fiora FR 25 is voorzien van een brede doorzichtmast met mastdemping, welke reeds uitvoerig beproefd is bij de Fiora zijladers.
Opvallend is dat niet de mast, maar het vorkenbord neigend is. De opgenomen last moet hierdoor op iedere hoogte stabiel op de vork blijven liggen.

Om onnodige belasting van de arm te voorkomen, is het stuurwiel in de stoel verwerkt. Sturen en positioneren gaan soepel en eenvoudig dankzij de elektrische stuurbekrachtiging. Bediening van de mastfuncties gebeurt via een joystick.
Ook de rijrichting wordt via de joystick bepaald. Hiervoor zijn twaalf voorgeprogrammeerde wielposities beschikbaar. De hefcapaciteit van de FR 25 bedraagt 2.500 kg (op 600 mm).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven