Ga naar hoofdinhoud

Elektrische trappenklimmer


Aarnoudse Transportmiddelen heeft een nieuwe elektrische trappenklimmer toegevoegd aan zijn leveringsprogramma: de TKHD330. De aluminium trappenklimmer rijdt als een gewone steekwagen op twee massief rubberelastische wielen, met een diameter van 26 cm. Via een eenvoudig uitschuifbaar frame met 2 rubberelastische zwenkwielen is het ook mogelijk om zware lasten op 4 wielen te verrijden. De gebruiker hoeft hierbij geen capriolen uit te halen om de last in evenwicht te houden.
Een uniek hefmechanisme duwt de steekwagen, met een maximaal toegestane last van 330 kg, trede voor tree omhoog. Naar beneden is de beweging van het mechanisme precies omgekeerd.
De TKHD330 is zowel rechtshandig als linkshandig eenvoudig te bedienen. Twee kleine tastwielen aan de onderzijde zorgen ervoor dat de grote wielen onmiddellijk geremd worden als deze de traptrede af zouden rijden.

Tijdens het klimmen blijft de steekwagen in dezelfde balans. Doordat het bovenste deel van het frame naar voren of naar achteren kan worden gezet, is ook bij lasten met een laag zwaartepunt een goede balans te verkrijgen. Voor smalle trapovergangen is het mogelijk om met een kunststof schopopzetstuk met 4 zwenkwielen de trappenklimmer met last bijna rechtstandig te draaien.
De voeding wordt verzorgd door een snelwisselaccu in kunststof behuizing met onderhoudsvrije accucellen. De accu kan in een handomdraai worden gewisseld.
Standaard levert Aarnoudse de steekwagen met een laadapparaat voor netstroom, maar optioneel is ook een lader voor onderweg leverbaar.

0 reacties op “Elektrische trappenklimmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven