Ga naar hoofdinhoud

Egemin lanceert 4 nieuwe AGV’s


Egemin Automation heeft 4 nieuwe en verbeterde AGV’s in het productgamma opgenomen.

Bij deze magazijnautomatiseerder worden deze zelfontwikkelde en geproduceerde onbemande automatische voertuigen E’gv’s genoemd. De 4 nieuwe modellen kunnen lasten hoger heffen en zwaardere gewichten tillen, zonder meerprijs.

Narrow & Straddle

Het betreft een enkelmast- en dubbelmastversie in de Narrow-reeks, voor ladingen met open vorkopeningen zoals europallets, containers en bakken. Deze E’gv’s kunnen kortere bochten maken en zijn geschikt voor toepassing in nauwe ruimtes. Daarnaast vernieuwt Egemin in de Straddle-reeks, eveneens een enkelmast-en dubbelmastversie. Die zijn geschikt voor grote en gesloten ladingen zoals boxpallets, rekken en rollen op vloerniveau. Ze bieden extra stabiliteit aan ladingen bij transport en hefbewegingen. De enkelmastvoertuigen (FLV2012/N en FLV2012/S) dragen ladingen tot 1250 kg. Dat is 250 kg meer dan de vorige modellen. De hefhoogte van 2 meter is een verdubbeling van de voorgangers. De dubbelmastversies (FLV3310/N en FLV3310/S) tillen tot 1.000 kg en gaan tot 3,3 meter hoog.

Egemin Automation verkoopt wereldwijd tussen de 150 en 250 units per jaar en installeert jaarlijks zo’n 40 tot 50 systemen. Daarmee stond Egemin vorig jaar naar eigen zeggen op de eerste plaats in de internationale AGV-statistieken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven