Ga naar hoofdinhoud

Eerste Li-ion pallettruck op de markt


Bij Jungheinrich is vanaf deze zomer daadwerkelijk de eerste Li-ion truck te bestellen. Het is de EJE 112i meeloop palletruck met een hefcapaciteit van 1.200 kg. Dankzij de slechts 14 kg zware Li-ion batterij is de truck 150 kg lichter dan zijn evenbeeld met conventionele batterijtechniek. De handzame Li-ion batterij kan als een attachékoffer eenvoudig uit de truck worden gehaald en in een HF-lader worden geschoven. Daarin volstaan 80 minuten voor een complete lading, in circa 30 minuten is reeds een vulling van 50% bereikt en dat biedt extra mogelijkheden voor tussenladingen tijdens pauzes en shiftwissels.
De EJE 112i is bovendien erg compact en kent een L2-maat van slechts 425 mm (ipv 494 mm). Hierdoor is de truck zeer geschikt om mee te nemen in de vrachtwagen en voor een inzet in zeer krappe ruimtes.
Andere highlights van Jungheinrich op de CeMAT waren de nieuwe ETV 214 en 216 reachtrucks met zeer laag verbruik en hoge prestaties, de elektrotrekker op volrubberbanden, de gloednieuwe stapelaars, de Auto Pallet Mover (AGV) en het navigatiesysteem voor brede gangpaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven