Ga naar hoofdinhoud

EBD tilt op Macropak 2014


Tilhulpspecialist EBD Techniek toont zijn uitgebreide assortiment tilhulpen op de komende Macropak 2014.

De tilhulpen vallen grofweg uiteen in de heftypen: vacuüm, elektrisch en pneumatisch bediende tilhulpen die plaatsgebonden zijn en daarvan afgeleide verplaatsbare tilsystemen.

Vacuüm

Om relatief zware producten snel binnen een bepaald beperkt gebied op te pakken en te verplaatsen, zijn vacuümheffers geschikte tilhulpen. Kenmerk van deze vacuümsystemen is dat de bediener ze met één hand kan bedienen. Het verplaatsen gaat met een zwenkend en pendelend opgehangen railsysteem.

Elektrische balancers

Voor echt zware producten die binnen een beperkt gebied opgepakt moet worden, en daarbij een kanteling en andere extra bewegingen moeten ondergaan, zijn manipulatoren en balancers de meest geschikte tilhulpen. De balancers (230V) zijn te vergelijken met elektrische takels, maar werken sneller, doordat de operator de handgreep met sensor vastpakt, waardoor de last altijd schijnbaar gewichtloos is.

Pneumatische manipulatoren

Manipulatoren werken op perslucht (die hiermee een vacuüm opwekken) en hebben ook een elektronische balancering. Met deze manipulatoren kan een product worden gekanteld om bijvoorbeeld nauwkeurig in een omkasting te plaatsen.

Verplaatsbare tilhulpen

Voor een flexibele inzet van tilhulpen in een groot werkgebied om bijvoorbeeld verpakkingsrollen in meerdere machines te plaatsen, zijn de Pronomic hefwagens geschikte tilhulpen. Doordat deze hefwagens een laag eigengewicht hebben, modulair opgebouwd zijn en over veel hulpstukken beschikken, kunnen deze overal flexibel worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven