Duurdere batterijen door duurder lood • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Duurdere batterijen door duurder lood


Emrol, leverancier van batterijen en laadapparatuur voor intern transportmaterieel, meldt in haar jongste nieuwsbrief van afgelopen vrijdag een prijsstijging van batterijen door stijgende loodprijzen.

“We kunnen er helaas niet om heen, we staan voor een sterke prijsstijging”, aldus Emrol in een toelichting. “Een blik op de evolutie van de loodprijzen in het afgelopen jaar verduidelijkt erg veel. Ook de stijging van de dollar van voornamelijk het afgelopen kwartaal heeft op meerdere batterijtypes impact.”

8 tot 15 procent

De stijging van de prijzen van het eerste kwartaal 2017 kan daarom volgens Emrol dan ook variëren tussen de 8 en 15 procent, afhankelijk van het type. “Wij doen er op dit ogenblik alles aan om de stijging zo veel mogelijk te beperken. De afzonderlijke loodcorrecties zullen wij dit jaar nog communiceren.”
Emrol zegt begrip te hebben voor de vervelende consequenties voor haar klanten. “Wij begrijpen uiteraard ten volle welke moeilijkheden dat dit voor klanten met zich meebrengt. Maar veranderde marktevoluties wereldwijd moeten wij helaas ook volgen.”
Emrol meldt dat het klanten zo goed mogelijk wil blijven informeren over de verdere prijsevolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven