Ga naar hoofdinhoud

Duits metaalbedrijf test nieuwe interface Kasto

In een pilot project werd een van de vier Unicompact opslagsystemen van metaalbedrijf Weinmann Aach uitgevoerd met de nieuwe gebruikersinterface

Kasto Maschinenbau ontwikkelde een nieuwe, gestandaardiseerde en intuïtieve gebruikersinterface voor haar Unicompact opslagsysteem en het KASTOlogic warehouse management systeem. Metaalbedrijf Weinmann Aach is een van de eerste bedrijven die de geüpdatete interface in de praktijk testte.

Weinmann Aach, met het hoofdkantoor in Dornstetten (D), is een van de grootste metaalbedrijven in de regio Baden-Württemberg. Het familiebedrijf levert een compleet assortiment van profielen, platen en buizen van staal, RVS en aluminium.

Voor een efficiënte orderverzameling en een hoge voorraadbeschikbaarheid vertrouwt het bedrijf op state-of-the-art kraan- en opslagtechnologie. De oplossing omvat 4 Unicompact 3.5 opslagsystemen van Kasto Maschinenbau; goed voor de opslag van in totaal 7.000 cassettes. Het systeem garandeert korte cyclustijden en maakt dankzij een compact ontwerp een optimale benutting van de beschikbare ruimte mogelijk.

“Het langgoed wordt in cassettes opgeslagen en volgens het goods-to-man principe op verzoek uitgeleverd aan de output stations”, legt manager Simon Schultz van Weinmann Aach uit. “Van daaruit gaan de goederen óf richting de verwerking, óf rechtstreeks naar het orderverzamelgebied.”

Vernieuwde interface

De processen in het opslagsysteem worden beheerd door het modulair opgebouwde Kasto warehouse management systeem KASTOlogic. Dit systeem biedt een duidelijk inzicht in alle processen, van goederenontvangst tot verzending. De koppeling met het host systeem van Weinmann biedt het metaalbedrijf een optimale transparantie.

Net als het Unicompact opslagsysteem wordt het warehouse management systeem bediend via een grafische gebruikersinterface. Tot voor kort kenden individuele opslagsysteem en het warehouse management systeem verschillende interfaces. Als reactie op de veranderende markt ontwikkelde Kasto echter een compleet nieuwe interface. De nieuwe gebruikersinterface is volgens de producent aanzienlijk eenvoudiger en intuïtief te bedienen.

Louter positief

De geüpdatete interface is eenvoudiger en intuïtief te bedienen
De geüpdatete interface is eenvoudiger en intuïtief te bedienen

Weinmann is een van de eerste bedrijven die de nieuwe interface aan de tand voelt. Een van de vier Unicompact opslagsystemen en het KASTOlogic warehouse management systeem zijn in een pilot project met de geüpdatete gebruikersinterface uitgevoerd. De eerste bevindingen zijn louter positief.
De gestandaardiseerde interface maakt de processen een stuk eenvoudiger. Het intuïtieve bedieningsconcept zorgt voor een grotere gebruiksvriendelijkheid: alle functies zijn snel en gemakkelijk te vinden en op te roepen, terwijl essentiële systeeminformatie duidelijk wordt weergegeven en kan worden gecontroleerd.

Om eventuele problemen snel en gemakkelijk op te lossen, nam Kasto bovendien verbeterde hulpfuncties op in de vernieuwde gebruikersinterface. “Onze medewerkers kunnen met de nieuwe interface veel efficiënter werken, trainingstijden zijn beduidend korter, en ook onze productieafdeling profiteert van de voordelen”, constateert Schultz. Als gevolg van de positieve pilot is Weinmann van plan om ook de overige systemen aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven