Drie technieken in depalletizer voor levensmiddelenbranche
RSW-IP, FPT en Schmalz toonden een gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor palettizeren en depalettizeren, de LayerMaster. Hij werd speciaal gemaakt voor de levensmiddelenbranche, waar vaak 24 uur per dag pallets behandeld worden met grote hoeveelheden totaal verschillende producten . Door gebruik te maken van drie technieken, aanzuigen van boven met vacuüm (cups of schuim), afsluiten aan onderzijde laag (met klemmen) en het creëren van een totale vacuümkamer rondom de gehele laag, kan tot wel 85 procent van alle artikelen laagsgewijs worden gedepalletiseerd. De machine kan volautomatisch pallets laag voor laag afhandelen.
Iedere laag mag daarbij maximaal 300 kilo wegen (iets dat in de praktijk zelden of nooit zal voorkomen) en het systeem kan tot wel 300 lagen per uur afhandelen. Het is daarbij niet van belang of standaard pallets gebruikt worden, speciale pallets of sandwichpallets. Zolang een laag maar uit identieke producten bestaat, kan de (de)palletizer het makkelijk aan.