Domino codeert omdozen met veilige inkt • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Domino codeert omdozen met veilige inkt


Domino heeft een volledig mineraalolievrije zwarte inkt ontwikkeld voor het veilig en milieuvriendelijk coderen van tekst, afbeeldingen en barcodes op kartonnen omverpakkingen en vouwdozen voor voedingsmiddelen. Deze inkt (950BK-MOF) is gebaseerd op plantaardige oliën.

Hiermee is er geen risico dat er schadelijke stoffen vanuit de inkt  op de omverpakkingen migreert en terechtkomt in de verpakte voedingsproducten. Bovendien helpt de biologische afbreekbaarheid van de 950BK-MOF mineraalolievrije zwarte inkt bij het ontinkten van bedrukte materialen tijdens het recyclingproces. De 950BK-MOF zwarte inkt is speciaal ontworpen voor gebruik in Domino’s C6000 drop-on-demand (DOD) printer voor het coderen van omverpakkingen.

Recycling

Geschat wordt dat meer dan de helft van het gebruikte karton in Europa is gerecycled. Veel van het gerecyclede karton dat wordt weer gebruikt voor voedselverpakkingen en wordt gemaakt van gerecyclede kranten. Via het recyclingproces komen de minerale oliën van de inkt van deze kranten terecht in het karton. Deze minerale oliën bevatten aromatische en verzadigde koolwaterstoffen, die zich bij consumptie kunnen ophopen in het menselijk lichaam. In het Engels worden deze koolwaterstoffen respectievelijk MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) en MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven