Ga naar hoofdinhoud

Dockshelter voor bestelbussen spaart energie


Speciaal voor bestelbussen heeft Novoferm een naadloos afsluitende dockshelter ontwikkeld, die de naam NovoSeal VS250 heeft gekregen.

Deze dockshelter bestaat uit een roldeur met laadklep en een slimme verstelbare kussenafdichting. Doordat het topkussen eenvoudig te verstellen is, sluit deze de bovenzijde van de bestelbus geheel af. Aan de zijkanten bevinden zich bijzondere lamellenkussens. Deze zorgen voor de perfecte zijdelingse afdichting van de bus. Daardoor gaat geen kou of vocht inwaarts en blijft de temperatuur in het bedrijfspand behouden.

Energiebesparing

Naast de energiebesparing is de NovoSeal VS250  ook qua gebruiksgemak een flinke verbetering op bestaande oplossingen. Doordat de hoogte van de laadopening precies aansluit op de laadvloer van de bestelbus, wordt in- en uitladen heel eenvoudig en kunnen rolcontainers gewoon in en uit de bus worden gerold. De laad- en lostijd wordt hierdoor aanzienlijk verkort.

Bediening

De NovoSeal VS250 heeft een handmatige bediening. Voordeel daarvan is dat er geen gevolgen zijn bij stroomuitval. De bediening is gemakkelijk en snel. Zelfs beschadigingen door achteruit rijdende bestelbussen worden door de slimme flexibele frameconstructie van de NovoSeal VS250  voorkomen.

Toepassingsvoorbeelden

De Novoseal VS250  wordt o.a. toegepast in alle distributiecentra van Post NL. Door de gigantische groei van de e-commerce markt is het pakketvolume de afgelopen jaren enorm gestegen. Tot nu toe werden al nieuwe distributiecentra gerealiseerd in Waddinxveen,  Elst, den Bosch, Hengelo (Gld), Amersfoort en Sittard. Elk distributiecentrum is uitgerust met 50 NovoSeal VS250. Een demonstratie kan ook op de locatie van Novoferm Nederland in Waardenburg worden bijgewoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven