Ga naar hoofdinhoud

Diepvries barcodescanner met geïntegreerde verwarming


De compacte stationaire diepvries barcodescanner VB14N-T van Pepperl+Fuchs werkt volledig bij temperaturen van -35 tot +45°C.

Standaard barcodescanners voor de identificatie van producten zijn over het algemeen niet geschikt voor gebruik in koelhuizen. Met een leessnelheid van maximaal 1000 scans/s en resoluties van 0,2 mm, biedt deze barcodescanner dezelfde prestaties als de conventionele tegenhanger VB14N voor standaard temperaturen. Het bijzondere van deze lage temperatuuruitvoering zit ´m in de geïntegreerde verwarming, die wordt bestuurd door een microprocessorbestuurde temperatuurregeling. Afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur van de barcodescanner en de omgeving, bepaalt het apparaat continu het optimale verwarmingsvermogen. De ontwikkelaars zijn er in geslaagd om elkaar tegenwerkende eigenschappen, zoals het lage energieverbruik van maximaal 10 W, te combineren met een zeer korte opwarmtijd van maximaal 20 minuten.

Kenmerken

Andere bijzonderheden in deze serie apparaten omvatten de mogelijkheid van master/slave werking, waarbij maximaal 32 scanners samenwerken in een netwerk, configuratie via de handige PC software Genius en de directe bediening via de mode knop. Met behulp van intelligente barcodereconstructie, kan het model zelfs barcodes ontcijferen van slechte kwaliteit zoals barcodes met laag contrast, beschadigde barcodes, of door beweging vervaagde barcodes. Door zijn identieke afmetingen, kan de standaard scanner indien nodig gemakkelijk worden vervangen door de nieuwe diepvries uitvoering. Bekabeling is ook eenvoudig, aangezien het apparaat en de verwarming via dezelfde kabel worden gevoed. De mogelijkheid om de VB14N-T te gebruiken bij temperaturen boven nul, maakt het apparaat – dat is ingebouwd in een robuuste behuizing voor IP65 bescherming – een universeel inzetbare allrounder met een breed toepassingsgebied. Het Duitse Pepperl+Fuchs heeft een Nederlandse vestiging in ‘s-Hertogenbosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven