De mensen centraal: het nut van een goede personeelsstrategie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

De mensen centraal: het nut van een goede personeelsstrategie


Goed en gemotiveerd personeel zorgt voor een soepele bedrijfsvoering en tevreden klanten. Juist daarom is het zo belangrijk om een goede personeelsstrategie te hebben, zegt Aleid Haenen van HR-adviesbureau YourConnector.

In de eerste aflevering van de podcastserie Mens&werk legt Haenen uit waarom het zinvol is om mensen centraal te stellen: “Allereerst moet je weten waar je naartoe wil, wat is de stip op de horizon? Vervolgens moet je die strategie verbinden aan een personeelsstrategie.”

Combineer je een bedrijfsstrategie met een goede personeelsstrategie, dan worden de mensen op de werkvloer daar vaak gelukkiger van, komen ze beter tot hun recht en dat heeft ook weer een positieve uitwerking op de (logistieke) operatie. 

Redacteur Gijs Freriks (Warehouse Totaal).

Als bedrijfsleider, en dus ook als warehousemanager, is het van belang om hier samen met de HR-manager het voortouw in te nemen. Haenen: “Als je een bedrijfscultuur wil creëren die goed bij de ontwikkelde personeelsstrategie past, dan hoort daar leiderschap bij. Lead by example. Het gedrag aan de top is bepalend.”

Haenen geeft in onderstaande podcast tips voor hoe bedrijven ‘de beste werkgever kunnen worden om op die manier een succesvolle toekomst tegemoet te kunnen gaan’.

Beluister hier de aflevering!

Abonneer je op de podcast

Je kunt je gratis abonneren op de WT Podcast. De podcastserie Mens&werk, een initiatief in samenwerking met ondernemersvereniging evofenedex, is te beluisteren via Soundcloud en Spotify. Voor vragen of feedback: stuur een mail naar warehousetotaal@eisma.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven