Ga naar hoofdinhoud

Crown presenteert nieuwe serie orderpickers


Crown komt met een nieuwe serie middelhoogheffende orderverzameltrucks; de LP 3500 serie. De nieuwe serie telt vier typen orderpickers, die ladingen tot 1.000 kg kunnen heffen en een maximale rijsnelheid halen van 10,5 km/h.
De LP 3500 serie bestaat uit modellen met vaste of extra heffende vorken. De modellen met extra heffende vorken zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen met bijvoorbeeld relatief veel kleine of zelfs breekbare goederen. De vorken kunnen dan op een handige hoogte geplaatst worden om de goederen op de pallet te leggen. Alle modellen uit de nieuwe serie kunnen het bestuurdersplatform naar een hoogte van 1.800 mm heffen.

Voor een optimale inzet kunnen bestuurders het platform van de truck heffen of dalen tijdens het rijden. De snelheid van de truck wordt automatisch soepel en traploos aan de hoogte van het platform aangepast. Bij toepassingen waar de trucks voortdurend korte afstanden tussen orderverzamelpunten afleggen, kan er bovendien voor gekozen worden om de bedieningselementen aan de vorkzijde van het platform te monteren. Bestuurders besparen hierdoor nog meer tijd, omdat ze niet meer naar de bedieningselementen achter zich hoeven te reiken, of tussen het rijden en orderverzamelen van plaats hoeven te wisselen.
Een krachtige wisselstroomaandrijving geeft de hele LP 3500 serie nog betere prestaties. Door het hoge koppel van de wisselstroommotor, die minimaal onderhoud vergt, kan de truck snel en met heel weinig energie accelereren. Regeneratief remmen op de motor is veilig en betrouwbaar en zorgt via hergebruik voor energiebesparing.

De trucks worden verder gekenmerkt door details die het dagelijks werk van iedere bestuurder eenvoudiger en efficiënter maken, aldus Crown. De ergonomisch geplaatste bedieningselementen en dikke rubberen mat op de vloer van het bestuurderscompartiment zorgen ervoor dat de bestuurder minder gauw vermoeid raakt. De elektronische besturing maakt de trucks uiterst wendbaar tijdens het orderverzamelen. Een duidelijk afleesbaar display geeft de bestuurder beknopte informatie over belangrijke voertuigstatusindicatoren. Bij orderverzamelen op meer dan 1.200 mm hoogte wordt de bestuurder door zijhekken met drie dwarsstangen aan beide zijden van het platform beschermd. Dankzij ingebouwde schokdempers kunnen deze hekken snel en eenvoudig geopend en gesloten worden. De bestuurdersveiligheid wordt verder verhoogd door een beschermkap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven