Ga naar hoofdinhoud

Crown introduceert nieuwe dubbelstapelaars


De nieuwe dubbelstapelaars uit de DT 3000 serie van Crown combineren alle voordelen van een pallettruck met die van een meeloopstapelaar. Het resultaat is een reeks compacte en veelzijdige dubbelstapelaars, die een groot verschil voor de goederenstroom op het laadperron maken, omdat ze zo robuust en gebruikersvriendelijk zijn. De Access 1 2 3 systeembesturing van Crown houdt omstandigheden in de gaten die de besturing kunnen beïnvloeden en past de bedieningsparameters zo nodig aan, zodat de truck veilig op hoge snelheden kan worden bestuurd.

In veel sectoren, zoals logistieke dienstverlening en just-in-time productie, zijn een nauwkeurige coördinatie en soepele overbrenging van goederen van en naar opslagplaatsen en magazijnen cruciaal voor de bedrijfsvoering. Maar omdat er weinig tijd is om vrachtwagens te laden en te lossen, worden er uitzonderlijk hoge eisen aan heftrucks en hun bestuurders gesteld. Bij het ontwerp van de nieuwe DT 3000 serie dubbelstapelaars hebben de ingenieurs van Crown daarom niet alleen de nadruk op kracht en bestuurdersergonomie gelegd, maar ook een reeks andere functies toegevoegd waardoor de trucks ladingen sneller en efficiënter kunnen verplaatsen.

Accent op productiviteit
De dubbelstapelaars uit Crown’s nieuwe DT 3000 serie kunnen vrachtwagens bij laadperrons sneller dan ooit laden en lossen en de goederen vervolgens vlug en efficiënt door het magazijn vervoeren. Eén reden daarvoor is de ingebouwde mogelijkheid van de truck om twee pallets tegelijk te dragen (in de dubbelstapelstand), maar de snelheid en veiligheid worden pas echt vergroot door Crown’s Access 1 2 3 systeembesturing in combinatie met de actieve tractie van de ophanging.
De systeembesturing houdt omstandigheden in de gaten die de wegligging en stabiliteit van de stapelaar beïnvloeden. Afhankelijk van de gewichtsverdeling, de stand van de vorken, de stuuruitslag en andere factoren worden de snelheid en neerwaartse druk op het aandrijfwiel automatisch aangepast, zodat bestuurders altijd op de hoogst mogelijke snelheid kunnen rijden die nog veilig is: de dubbelstapelaar heeft een topsnelheid van 12,5 km/h.

Hercules in zakformaat
Omdat het chassis slechts 744 mm breed is – dus smaller dan een Europallet – is de DT 3000 serie bij uitstek geschikt voor werk in smalle opleggers. De stapelaar heeft een laag profiel, zodat de bestuurder een onbelemmerd zicht op de voorvorken heeft en veilig kan manoeuvreren op plekken waar weinig ruimte is. De DT 3000 serie kan als pallettruck, meeloopstapelaar of dubbelstapelaar gebruikt worden en is daarom uiterst veelzijdig. De stapelaar kan ladingen tot een hoogte van 2,6 meter heffen, heeft een hefvermogen van 2.000 kg voor enkele ladingen en kan twee ladingen van elk 1.000 kg dragen in de dubbelstapelstand.
De belangrijkste onderdelen van de truck, vooral die welke tijdens ploegenarbeid in magazijnen of op laadperrons aan veel slijtage blootstaan, zijn ontworpen voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden. Het gietstalen versterkte chassis en de tot 10 mm dikke stalen afdekkingen zijn sterk genoeg om intensief laad- en loswerk aan te kunnen. Ook de veerbelaste aandrijfeenheid met zwaar uitgevoerde zwenkwielen is uitstekend bestand tegen deze voortdurende belasting. Zelfs bij gebruik in extreme situaties heeft de truck daardoor een lange en productieve levensduur.

Optimaal bestuurderscomfort
Elke Crown heftruck is uitgerust met een heleboel slimme technische en ergonomische verbeteringen, die allemaal maar één doel hebben: de werkdag van iedere bestuurder minder vermoeiend en productiever maken. Naast de ergonomisch gevormde X10® bedieningshendel en de elektronische besturing zijn de stapelaars uit de DT 3000 serie voorzien van Crown’s geoctrooieerde FlexRide systeem. Deze speciaal ontworpen vering vangt schokken en trillingen op, zodat de bestuurder comfortabel kan blijven werken. Bovendien hoeft hij niet meer te remmen voordat hij een laadperron op rijdt, want dankzij FlexRide kunnen drempels en oprijplaten comfortabel genomen worden. Extra bescherming wordt geboden door de met staal versterkte zijsteunen. Deze gaan snel open, zodat de bestuurder niet alleen veiliger, maar ook productiever kan werken.
Uitgebreide tests in Crown’s techniekcentrum hebben aangetoond dat de DT 3000 serie dubbelstapelaars tot 25 procent efficiënter zijn. Om uw efficiëntie bij het rijden of lopen te vergroten, zijn de DT 3000 serie dubbelstapelaars zowel met als zonder uitklapbaar platform verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven