Ga naar hoofdinhoud

Crown heeft C-5 verbrander marktklaar

Crown C-5 met cabine

Heftruckfabrikant Crown heeft de C-5 vierwielheftrucks met contragewicht en lpg-motor in Europa gelanceerd. Het is de eerste verbrandingstruck van dit merk.

Deze verbrandingsheftruck werd voor het eerst aan het publiek getoond op de afgelopen LogiMAT 2015. De C-5 heftrucks zijn leverbaar met hefvermogens tot drie ton. Ze leveren goede prestaties tijdens lange werkdagen, onder allerlei weersomstandigheden en zelfs op ruig terrein. De industriële 2,4 liter motor is energie-efficiënt en produceert een minimum aan trillingen. Crown garandeert 20.000 draaiuren op de motor. Het tandwielaangedreven kleppenmechanisme maakt het regelmatig vervangen van riemen of aanspannen van kettingen overbodig, terwijl de gesloten rembekrachtiging de ophoping van vuil tegengaat. Dit verlaagt de onderhoudskosten. De standaard hellingstopfunctie voorkomt dat de truck op een helling achteruitrolt zonder dat het rempedaal constant hoeft te worden ingetrapt. Het koelsysteem is tegen oververhitting uitgerust met een dubbele radiator. Het ergonomisch ontwerp en het stabiliteitssysteem zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en productiviteit.

Beter zicht
Het lage contragewicht, de hoge stoel, de voorwaartse positie van de bestuurder, de schuin geplaatste dwarsverbindingen en het open mastontwerp zorgen voor een uitstekend zicht van 360 graden. Zelfs trucks met volledig gesloten cabine profiteren van dit zicht rondom. De cabine met doorkijkdeuren, schuiframen die naar twee kanten openen, ruitenwissers voor en achter en verwarming biedt het rijcomfort van een personenauto, zelfs wanneer men buiten in extreme weersomstandigheden rijdt.

Stabiliteit
Het Intrinsic Stability System van Crown bevordert veilig werken door de kantelhoek en vorkhoogte constant te bewaken en de functies van de truck automatisch hierop aan te passen. Onder de vrije hefhoogte kan de robuuste mast met I-profiel volledig voorwaarts worden gekanteld. Wanneer de vorken zich boven de vrije hefhoogte bevinden, wordt de voorwaartse kanteling automatisch beperkt tot twee graden. Het systeem is bovendien voorzien van een nauwkeurige brandstofmeter. Deze bepaalt het actuele, gemiddelde en totale brandstofverbruik door de brandstofdruk en -temperatuur te bewaken. De C-5 serie kan worden uitgerust met cushionbanden of superelastische banden. Deze laatste zijn ook leverbaar in een dubbele uitvoering.

Ergonomie en bediening
Ergonomische kenmerken van de C-5 zijn snel en eenvoudig in- en uitstappen, een grote opstap en veel been- en hoofdruimte in de rijpositie. De verende stoel zorgt voor een rustige en comfortabele rit. De Access 1 2 3 systeembesturing van Crown maakt het mogelijk om voor afzonderlijke heftrucks snelheidslimieten op basis van de rijrichting in te stellen. Dit is vooral nuttig voor magazijntoepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven