Ga naar hoofdinhoud

Crown geeft stapelaars initiaalheffing


Vorig jaar bracht Crown de ES4000 en ET4000 stapelaars op de markt. Inmiddels is de serie uitgebreid met ESi 4000- en ETi 4000-stapelaars met initiaalheffing (i) die voor nog meer stapelwerkzaamheden inzetbaar zijn.

Zowel de ESi 4000-meeloopstapelaar als de ETi 4000-meerijstapelaar zijn voorzien van initiaalheffing, die voor extra bodemvrijheid zorgt om vastlopende ladingen tijdens het rijden over ongelijke vloeren of steile hellingen te voorkomen. Het is ook mogelijk om twee pallets tegelijk te vervoeren, waarbij maar liefst 2 ton op de lastarmen getild kan worden. Met optionele in- en uitrijrollen is het zelfs mogelijk om gesloten pallets via de bodemlatten te heffen. Een ander voordeel van Crown’s initiaalheffing is dat deze een trekstangensysteem heeft dat de as van het hefmechanisme op het hoogst mogelijke punt plaatst om beschadiging en slijtage te voorkomen.

Kenmerken

De nieuwe initiaalstapelaars hebben hefhoogtes van 2,4 tot 5,4 meter en een hefvermogen van 1,2, 1,4 of 1,6 ton. Standaard zijn proportionele hef- en daalbediening voor een nauwkeurige vorkpositionering en een ergonomisch ontworpen X10 Handle voor optimale wendbaarheid. Alle modellen zijn ook uitgerust met Crown’s onderhoudsvrije ‘e GEN’ remsysteem. De nieuwe meerijstapelaars hebben bovendien een FlexRide bestuurdersplatform met vering om ongewenste trillingen zoveel mogelijk te dempen. De door Crown gebouwde wisselstroomtractiemotor met gietijzeren tandwielkast en robuuste stalen afdekplaten verlengen de levensduur en verlagen de onderhoudskosten. De Access 1 2 3  systeembesturing omvat een met pincode beveiligde toegang, informatie over de truckstatus en een ingebouwde diagnose voor sneller onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven