Ga naar hoofdinhoud

Containexx onthult Retail Rolcontainer op Logistica


Logistica biedt Containexx een uitstekend podium om de nieuwe ’Retail  Rolcontainer 2.0’ op de Nederlandse markt te introduceren. Deze RRC 2.0 is voorzien van een vouwbare kunststof bodem, die een unieke nesting-methode mogelijk maakt.

De kunststof bodem is in het midden voorzien van een scharnierfunctie en dit stelt de gebruiker in staat om de rolcontainer eenvoudig ‘in te klappen’. Vervolgens kan ervoor worden gekozen om de RRC 2.0 enkelvoudig te nesten of in geneste toestand te stapelen. Een andere handige eigenschap is dat de rolcontainer in geneste toestand op een compacte manier verrijdbaar blijft, wat in een retailomgeving zeer wenselijk is. De rolcontainer kan probleemloos  worden uitgerust met verschillende wieltypes met verschillende loopeigenschappen op de desbetreffende ondergrond.

Universele toepassing

De afmetingen van de RRC 2.0 zijn voor een universele handling logischerwijs vergelijkbaar met die van reguliere rolcontainers. Deze compatibiliteit houdt onder meer in dat deze rolcontainer op interne rubber- en stalen transportbandsystemen verwerkt en getransporteerd kan worden. De RRC 2.0 is daarnaast ook uitgerust met twee duurzame, sterke stalen hekken. Ondanks het feit dat de scharnierbare bodem uit kunststof bestaat, is deze toch sterk, licht van gewicht en 100% recyclebaar. Mocht de bodem toch beschadigen, dan zijn de onderdelen eenvoudig te vervangen. Dit zorgt voor een lange levensduur, een kostenbesparing, en is het beter voor het milieu.

Ruimtebesparing

Tijdens transport van meerdere units kan er gebruik worden gemaakt van de opvallende nesting methode waarmee eenvoudig en snel waardevolle laadruimte of vloeroppervlak kan worden bespaard. Dit betekent ook dat er minder ruimte nodig is bij intern bufferen of tijdens verplaatsing middels een interne transportband. Bovendien is de noodzaak voor tijdrovende en arbeidsintensieve montage of demontage tijdens transport of opslag geëlimineerd. De efficiënte nesting methode kan verder leiden tot een reductie in het brandstofverbruik en de CO-2 emissies, omdat er minder transportbewegingen plaats hoeven te vinden om eenzelfde hoeveelheid rolcontainers te verplaatsen.

Info: Containexx, Hal 9, stand C110

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven