Ga naar hoofdinhoud

Compacte tienpolige stroomrail


Akapp-Stemmann brengt een vlak tienpolig stroomrailsysteem op de markt, speciaal ontwikkeld voor geautomatiseerde hoogbouwmagazijnen. Het is een innovatie op de zevenpolige ‘Pro-Ductor’. Het systeem kan snel en gemakkelijk worden gemonteerd.

Het stroomrailsysteem bestaat uit een kunststof profiel met koperkanalen en wordt gemonteerd in het stalen steunprofiel, dat tevens bescherming biedt. Na montage van de profielen worden de koperstrips, op maatrollen op lengte van de installatie meegeleverd, naar behoefte in de koperkanalen aangebracht. De koolborstels van de stroomafnemers ondervinden nergens stootvlakken omdat er geen onderbrekingen in het koper zijn.

In het tienpolige systeem kunnen tot tien koperstrips worden toegepast. Stroomsterkten tot 400A zijn mogelijk. Bovendien zijn er dan nog drie polen beschikbaar voor bijvoorbeeld stuursignalen. Ook ná montage kunnen koperstrips worden toegevoegd zolang er vrije kanalen zijn. Koperstrips van 50A, 80A, 125A,160A en 200A zijn beschikbaar. De stroomafnemer 125A (80 procent I.D.) is geschikt voor rijsnelheden tot 500 m/min. Pro-Ductor is ook geschikt voor gangwisselende magazijnkranen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven