Coca-Cola pakt veiligheid aan: assistentiesystemen in Frans magazijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Coca-Cola pakt veiligheid aan: assistentiesystemen in Frans magazijn


Coca-Cola heeft maatregelen genomen om zijn magazijnmedewerkers beter te beschermen in het distributiecentrum in Les Pennes-Mirabeau bij Marseille.

Coca-Cola heeft 18 vorkheftrucks uitgerust met Fenwick Safety Guard van Fenwick-Linde, een assistentiesysteem dat voetgangers en vorkheftrucks lokaliseert en de bestuurder op tijd waarschuwt middels visuele en akoestische signalen. Het systeem vertelt de operator ook uit welke richting de persoon/het object komt. 

Op het moment van schrijven heeft Coca-Cola al meer dan 830 dagen geen ongeval meer gehad in zijn distributiecentrum in Les Pennes-Mirabeau. 

Fenwich Safety Guard geeft niet alleen signalen af, maar laat vorkheftrucks ook automatisch afremmen, bijvoorbeeld in bepaalde gevaarlijke zones in het dc. 

Coca-Cola European Partners France uit Pennes-Mirabeau (13) heeft met Fenwick Safety Guard gekozen voor Fenwick-Linde, expert in intralogistieke stroomveiligheid, om het risico op ongevallen die verband houden met de co-activiteit van voertuigen en voetgangers te verminderen.

45 miljoen kisten per jaar

“De bescherming van onze 183 medewerkers is altijd onze prioriteit geweest”, reageert directeur Laurence Vanparis van Coca-Cola. “Met heftrucks worden dagelijks 2.000 pallets door de gangpaden vervoerd. De productie van mousserende dranken vertegenwoordigt elk jaar 45 miljoen kisten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven