Ga naar hoofdinhoud

CHEP introduceert nieuw model kwartpallet


Er is een nieuw model kunststof kwartpallet op de markt, ontwikkeld door CHEP. Sinds deze maand kunnen ruim 1.400 klanten in Duitsland gebruikmaken van de nieuwe P0604B-pallets.

De pallets zijn 600 bij 400 mm groot en vervangen de bestaande kwartpallet die meer dan 20 jaar geleden op de markt kwam. Het nieuwe model is met 1,9 kilogram lichter dan zijn voorganger, die 2,1 kilogram weegt. Bovendien heeft de nieuwe pallet een kleinere stapelhoogte; in een vrachtwagen kan deze tot 36 hoog gestapeld worden. Het vorige model kwartpallet heeft een maximale stapelhoogte van 30. Dat betekent een ruimtebesparing van 20%.Hierdoor gaan er minder vrachtauto’s de weg op en wordt de CO2-uitstoot teruggedrongen. De P0604B-pallet is een gecertificeerd Carbon Neutral Product, wat inhoudt dat de reeds verminderde CO2-uitstoot van de nieuwe pallet volledig wordt gecompenseerd door middel van herbebossingsprojecten.

Volgens CHEP is de pallet, die uitvoerig aan onafhankelijke tests is onderworpen en is gecertificeerd volgens de GS-norm, steviger en sneller te bevestigen aan de golfkartonnen promotiedisplays van klanten. CHEP verwacht de pallet ook in andere landen te introduceren, zoals Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Polen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven