Ga naar hoofdinhoud

Cell-O Green luchtkussenzakjes


Topa Verpakking heeft een nieuw product aan haar groene assortiment toegevoegd. Cell-O Green zijn milieuvriendelijke luchtkussenzakjes voor het afvullen van dozen, die voor 20 procent bestaan uit gerecycled materiaal afkomstig van consumentenafval. Uniek aan de duurzame luchtkussenzakjes is dat ze evenveel kosten als standaard luchtkussenzakjes. Cell-O Green past in de reeks duurzame alternatieven die Topa Verpakking biedt.

Geen prioriteit
Met de keuze voor Cell-O Green haakt Topa Verpakking in op de uitkomsten van een onderzoek onder webwinkeliers naar milieuvriendelijk verpakken. Uit dat onderzoek bleek dat milieuvriendelijk verpakken op dit moment geen prioriteit is voor webwinkeliers, maar dat de wil om duurzamer met verpakkingen om te gaan wel aanwezig is. Voor veel webwinkeliers, maar ook andere eindgebruikers, is de hoge prijs van milieuvriendelijke verpakkingen een drempel. Cell-O Green is voor deze gebruikers een uitkomst, want het product wordt voor dezelfde prijs verkocht als standaard luchtkussenzakjes.

Lage transportkosten
De Cell-O Green luchtkussenzakjes bestaan niet alleen gedeeltelijk uit gerecycled materiaal, maar ze kunnen zelf ook voor 100 procent worden gerecycled via de standaard afvalstroom voor plastic. De luchtkussenzakjes bestaan voor 98 procent uit lucht, waardoor het een zeer licht materiaal is. Dat betekent dat de CO2-voetafdruk van het transport drastisch wordt verlaagd. En omdat er met name lucht wordt vervoerd, vallen de transportkosten aanzienlijk lager uit. Ook is er bij de bedrukking gekozen voor het gebruik van op water gebaseerde inkt. Hierdoor blijven er geen schadelijke stoffen achter tijdens het recyclingproces.

Europese richtlijnen
Nog belangrijker is dat de te verpakken producten goed worden beschermd. Cell-O Green geeft deze zekerheid door de aanwezigheid van high-density polyethylene (HDPE), een zeer resistent materiaal dat ervoor zorgt dat de luchtkussenzakjes minder snel leeglopen dan vergelijkbare luchtkussentjes zonder HDPE. Met deze kenmerken voldoen de luchtkussenzakjes aan de European Packaging and Packaging Waste Directive (94/62/EC).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven