C2 Container Stripper bespaart tijd en mankracht • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

C2 Container Stripper bespaart tijd en mankracht


Copal Development brengt de C2 Container Stripper op de markt. Met deze machine kunnen mixed containers en andere producten dan kartonnen dozen (zoals jute- en papieren zakken) zonder enige fysieke belasting automatisch worden gelost.

Normaal gesproken kost het laden en lossen van lading veel tijd en mankracht en daardoor veel geld. Om overbelasting en blijvend letsel bij medewerkers te voorkomen, gelden er bovendien strenge Arboregels. De C2 biedt niet alleen hiervoor uitkomst, maar zorgt tevens voor een snellere en efficiëntere productie- en doorlooptijd. De lading wordt direct na het lossen middels een automatisch uitschuifbare transportband getransporteerd voor opslag.
Voor de Container Stripper is speciale software ontwikkeld. De repeterende handelingen zijn vergaand geautomatiseerd. Hoogteverschillen tussen laadperron, eventuele docklevelers en warehousevloer worden, door de mogelijkheid om het frame van het C2-systeem te liften, automatisch gecorrigeerd. De machine meet continu de afstanden in de beschikbare ruimte, waardoor beschadigingen worden voorkomen. De operator kan het systeem bedienen met behulp van twee joysticks en zit in een comfortabele stoel. Via een beeldscherm heeft hij zicht op het hele proces. De C2 is een intelligente machine, solide gebouwd én onderhoudsarm. Bovendien kan de machine worden aangesloten op warehouse management systemen. Hierdoor kan er in elke omgeving worden gewerkt met de C2.
De C2 kan worden voorzien van diverse soorten grijpers, die diverse goederen kunnen op- en aanpakken, en in een vloeiende beweging naar de rollenbaan brengen. Zo pakt de topgripper dozen vanaf de bovenzijde met in hoogte corrigerende zuignaparmen. Voor de bovenste rij dozen, pal onder het dak van de container, maakt deze topgripper gebruik van additioneel horizontaal geplaatste zuignappen, waarna de dozen op de rollenbaan worden geplaatst.
Daarnaast is er een grijper ontwikkeld en gepatenteerd, de zogenaamde pullplate, waarbij de kartons aan de onderzijde worden ondersteund. De pullplate wordt ingezet voor zware en breekbare goederen. De C2 kan met beide systemen worden uitgerust.
De machine is zeven meter lang, 2,3 meter breed en 2,25 meter hoog. Het systeem kan worden uitgebreid met diverse extra opties zoals barcode scanning, en het labellen en wegen van producten. Wisseling van het systeem tussen docks is mogelijk door middel van zijwaartse verplaatsing van de C2. Daarnaast is Het C2-systeem geluidsarm. De innovaties in de Copal Container Stripper C2 zijn vastgelegd in patenten en de machine is CE- en Tüv-gecertificeerd. Wim Bosman (72), oud-eigenaar/CEO van de Wim Bosman Groep, is als grootaandeelhouder en investeerder bij Copal Development betrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven