BMWT-keur laat weer mooie groei veiligheidskeuringen zien • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

BMWT-keur laat weer mooie groei veiligheidskeuringen zien


Het aantal periodieke veiligheidskeuringen met een een BMWT-Keur is in het eerste halfjaar van 2022 opnieuw gegroeid. Het percentage steeg met ruim 3 procent ten opzichte van dezelfde periode over vorig jaar. In totaal zijn er in het eerste halfjaar van dit jaar 217.541 veiligheidskeuringen gerealiseerd.

Ook in de jaren dat corona hoogtij vierde – 2020 en 2021- steeg het aantal veiligheidskeuringen met BMWT-keur al. Directeur BMWT-Keur Jan Hommes is blij met het groeiende veiligheidsbesef onder eigenaren van onder andere magazijninrichtingen en interne transportmiddelen in het warehouse: “We zien dat de coronapandemie en de nasleep hiervan geen invloed hebben gehad op het aantal veiligheidskeuringen. Bedrijven blijven BMWT-Keur als basis zien voor de veiligheid van hun werkmaterieel.” De groei is vooral zichtbaar in de categorieën mobiel intern transport (3,62 procent), tractiebatterijen (3,38 procent) en hijsmachines (20,56 procent).

Het BMWT-keurmerk kan ook verkregen worden voor magazijnstellingen

Onderhoud

Naast veiliger werkmaterieel levert periodiek keuren bedrijven nog meer voordelen op. Omdat de keuring vaak wordt gecombineerd met onderhoud, zijn de machines beter in conditie. Dit voorkomt stilstand en hoge reparatiekosten.  

BMWT is de belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel (werkmaterieel).

Lees ook de columns van Jan Hommes op Warehouse Totaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven