Ga naar hoofdinhoud

Betrouwbare bescherming tegen corrosie


SSI Schäfer heeft de Intercept technologie voor het eerst toegepast bij de productie van kunststof opslag- en transportbakken. De wereldwijd gepatenteerde technologie is ontwikkeld voor bijzondere bescherming van nagenoeg alle materialen onder alle klimatologische omstandigheden en milieu-invloeden, en bewijst zijn werking al meer dan 20 jaar in diverse toepassingen.
De milieuvriendelijke basistechnologie bestaat uit hoog poreuze koperdeeltjes die in een polymeermatrix zijn ingebed. De deeltjes reageren met de corrosieve gassen in de atmosfeer – zoals zout, zwavelverbindingen, Ozon en stikstofoxides – en neutraliseren die gassen door middel van een permanente verbinding. Daarmee wordt in tegenstelling tot andere methodes geen kunstmatige, maar een neutrale atmosfeer gecreëerd. Ook komen er geen schadelijke stoffen of chemicaliën vrij.

Door de Intercept technologie toe te passen bij de productie van kunststof bakken bieden deze een betrouwbare bescherming tegen de vernietigende effecten van corrosieve gassen bij bijvoorbeeld de opslag en het transport van metalen en elektronische componenten. Daarbij is het niet van belang of het product over zee, via luchtvracht of over land wordt getransporteerd en/of opgeslagen.
Doordat de onderdelen niet meer hoeven te worden geconserveerd, bijvoorbeeld met oliën, zorgt het gebruik van de speciaal voor meervoudig gebruik ontwikkelde bakken tevens voor een afname van de procedurekosten. Daarnaast kunnen processen worden vereenvoudigd.
SSI Schäfer garandeert voor de voor duurzame toepassingen ontwikkelde recyclebare bakken een effectiviteit van 5 tot 15 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven