Ga naar hoofdinhoud

App berekent foliekosten en verbruik


WP Innovations – uitvinder van de LitewrapperCL – komt met een opmerkelijke wikkelfolie-app. Hiermee kunnen, aan de hand van door de gebruiker ingevoerde gegevens, de werkelijke kosten van het wikkelen van een pallet worden berekend.

Daarnaast kan de app ook gebruikt worden om de rollengte of dikte van de folie te bepalen. De app werkt zowel voor handrollen als machinefolie, en is voor € 0,89 verkrijgbaar in de Apple iTunes Store.

Kiloprijs

De app is bedoeld om inkopers van bedrijven bewust te maken waar zij nu eigenlijk voor betalen, aldus initiatiefnemer en directeur van WP Innovations Renė van Glabbeek. “In ons land is het namelijk al decennialang de normaalste zaak dat kokers, pallets en verpakkingsmateriaal worden meegewogen en -berekend in de kiloprijs. Het percentage onbruikbaar afval kan daarbij oplopen tot maar liefst 20%. Door dit verschil tussen bruto en netto is de gefactureerde kiloprijs van de folie vaak niet correct. Bovendien moeten bedrijven ook nog eens betalen voor het afvoeren van afval. In andere landen is deze gang van zaken echt ondenkbaar, daar betaalt men alleen voor materiaal waar men ook echt iets aan heeft.”

0 reacties op “App berekent foliekosten en verbruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven