Ga naar hoofdinhoud

Ancra en VTSK slaan handen ineen met logistieke innovatie


Ancra Systems gaat met VTSK Systems een volautomatische, compacte oplossing vermarkten voor het opslaan, sorteren, bufferen en laden en lossen van pallets. Het laad- en lossysteem voor vrachtwagens van Ancra wordt geïntegreerd met het OptilogX systeem van VTSK. Hierdoor ontstaat een zeer compact en flexibel systeem met hoge doorvoersnelheden. Door de combinatie van beide systemen kunnen per dockdeur ongeveer 160 pallets per uur worden gesorteerd, gebufferd en geladen. Dat komt neer op circa 5 opleggers per uur. Het systeem is modulair opgebouwd en dus eenvoudig verder uit te breiden. De gecombineerde systemen kunnen verschillende typen pallets, of andere ladingdragers in meerdere laadpatronen afhandelen.

De OptilogX is van zichzelf al een zeer compact palletopslag- en sorteersysteem. Doordat het Ancra systeem in de OptilogX kan worden geïntegreerd, vergt de combinatie geen additionele ruimte.
De gecombineerde oplossing is volgens de producenten vooral geschikt voor warehouse operaties met middelgrote tot grote volumes van 1.000 tot 4.000 pallets per etmaal, in combinatie met shuttle transport. Tevens biedt het voordelen voor crossdocking, waarbij het systeem voor zowel inslag als uitslag wordt gebruikt.

Ancra Systems werkt daarnaast aan een nieuw volautomatisch laadsysteem waarbij geen aanpassingen van de oplegger meer nodig zijn. Het bedrijf verwacht dit nieuwe systeem medio 2011 te introduceren. Ook dit systeem wil Ancra dan integreren met de OptilogX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven