Ga naar hoofdinhoud

AFAS Online: automatiseren via internet


AFAS ERP Software komt met AFAS Online. Hiermee kunnen bedrijven hun interne processen volledig automatiseren via internet. Ze hoeven zich niet bezig te houden met het installeren, onderhouden en updaten van de Profit software. Zowel het applicatie –als het systeembeheer wordt dus door AFAS verzorgd. Hiermee onderscheidt AFAS Online zich van standaard SaaS-oplossingen. Het concept is simpel: bedrijven gebruiken de hardware van AFAS ERP Software waarop AFAS Profit geïnstalleerd is. Forse investeringen in hardware zijn hierdoor niet meer nodig.

Het enige waar het bedrijf voor moet zorgen, is een computer met internetverbinding. Het streng beveiligde serverpark garandeert dat bedrijfsgegevens veilig opgeslagen worden, veiliger dan op een eigen (lokale) server. Met een gebruikersnaam en unieke inlogcode maakt de gebruiker vervolgens via internet gebruik van de bij AFAS gekochte of gehuurde software.

Software
Een belangrijk voordeel is, naast de genoemde veiligheid, dat AFAS Online-klanten zelf geen software meer hoeven te installeren of updates uit te voeren. De gebruiker werkt zo altijd met de meest recente versie van AFAS Profit, zonder hiervoor zelf iets te hoeven doen of betalen.

Crisis
Bas van der Veldt, CEO van AFAS ERP Software, is zeer tevreden over de nieuwe dienst. Hij hoopt dat bedrijven de voordelen van AFAS Online op waarde zullen schatten. “AFAS Online biedt in de huidige financiële crisis bedrijven de mogelijkheid te blijven innoveren zonder teveel te moeten investeren. Er kan namelijk flink bespaard worden op de kosten van de hardware en het onderhoud ervan. De lancering van de nieuwe dienst lijkt dan ook op een geschikt moment te komen. De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven