695.000 euro: bedrijf moet boete betalen na dood heftruckchauffeur • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

695.000 euro: bedrijf moet boete betalen na dood heftruckchauffeur


Een recyclingbedrijf in de papierindustrie moet een boete van honderdduizenden euro’s betalen. 

In oktober 2018 kwam een medewerker van het bedrijf Restore Datashred om het leven in een distributiecentrum in Crayford, op een klein uurtje rijden van Londen. 

Heftruckchauffeur komt klem te zitten

De twintigjarige Jamie Wright kwam bij een ongeval vast te zitten tussen de kantelbeveiligingsstructuur en de vloer. Hij droeg geen veiligheidsgordel en overleed aan de verwondingen. 

Onderzoek: bedrijf schiet ernstig te kort

Uit onderzoek van de Health & Safety Executive (HSE) is gebleken dat het bedrijf ernstig is tekortgeschoten als het gaat om het beheersbaar houden van de risico’s van het transport op de locatie. Er werd niet goed opgeleid, er was te weinig toezicht en er werd slecht gemonitord. 

Incident ‘was te voorkomen’

HSE-inspecteur Sarah Whittle spreekt van een ‘tragisch en te voorkomen werkgerelateerd incident’: “Bedrijven moeten ervoor zorgen dat arbeidsmiddelen, zoals vorkheftrucks, alleen worden gebruikt door degenen die hiervoor zijn opgeleid en hier bekwaam voor zijn. En ze moeten ervoor zorgen dat uitzendkrachten niet door de mazen glippen. Ze moeten een passende opleiding volgen en er moet toezicht en management zijn.”

Restore Datashred moet een boete betalen van omgerekend circa 695.000 euro en moet ook de rechtbankkosten ter waarde van 26.500 euro betalen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven